Seattle’da mültecilere yardım programı

Seattle’da mültecilere yardım programı

Pacifica Enstütüsü savaştan, zulümden kaçan mülteciler için yardım programı düzenledi.

NBC King TV’nin ünlü sunucusu Marget Larson’un sunduğu programda, Irak’ta IŞID’in zulümden kaçan ve hayatlarını yeniden Seattle’da kurmaya çalışan bir aile ile Somali’de ailesini kaybettikten sonra Seattle’a gelen bir genç zorlu hayat hikayelerini paylaştı.

Yardıma muhtaç insanlara maddi destek vermek için 60 kişinin katıldığı program yardımlaşmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

11 Aralık Cumartesi Pacifica Enstitusü ve Lutheran Community Services Northwest tarafından, mülteciler için yardım gecesi düzenledi. Savaştan, zulümden ve işkencenin her türünden kaçmak zorunda kalıp, sırtlarındaki elbiseden başka tüm varlıklarını geride bırakan  yaklaşık 2.000 yeni mülteci her yıl King County’ye yerleşmekte.

Lutheran Toplum Hizmetleri Northwest Uluslararası Danışma ve Toplum Hizmetleri Direktörü olan Beth Farmer mülteciler için geniş kapsamlı bir programlamanın ve yerel mülteciler için toplum içinde geçerli ihtiyaçlarını karşılanması hakkında konuştu.

Programda opera sanatçısı Awilda Verdejo’nun solo performansının ardından Imam Jamal Rahman kapanış konuşması yaptı.Konuşmasında Rahman, dini geleneklere göre, yardıma muhtaç olan insanlara el uzatmanın önemini hatırlattı.

Write a comment

1 Comment

  1. Fatih Altunay January 18, 00:22

    Buyuk is. Gonulden tebrikler…

Only registered users can comment.