Bugün 5 eyalette önseçim yapılıyor

Bugün 5 eyalette önseçim yapılıyor

Bugün Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayını belirlenebilmesi için devam eden önseçimler 5 farklı eyalette devam edecek. Kasım ayında Demokrat Parti’den başkan adayı olan Başkan Barack Obama’nın rakibini belirleyebilmek için önseçimlere giden Cumhuriyetçi Parti’de Mitt Romney, yarışı kazanmış görünüyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin 3 başkan aday adayının katılcağı bugünkü önseçimlerin yine favorisi Massachusetts eski valisi Mitt Romney görünüyor. Romney, yaklaşık iki hafta önce başkanlık aday adaylığı yarışından çekilen Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum’dan sonra Cumhuriyetçi Parti’deki içindeki yarışı kesin kazandı gözü ile bakılıyor. Bugün Connecticut, New York, Pennsylvania, Rhoad Island ile Delaware eyaletlerinde önseçime giden Cumhuriyetçiler, kasımdaki başkan adaylarını belirleyecek. Romney dışında Cumhuriyetçi Parti’nin diğer başkan aday adayları Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich ile Texas milletvekili Ron Paul.  

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık aday adaylığı yarışında partinin salt delege çoğunluğu olan bin 144 sayısını bulan aday yarışı kazanacak. Bugüne kadar yapılan önseçimler sonunda Romney’in kazandığı delege sayısı 700’e yaklaşırken yarıştan çekilen Santorum 260, Gingrich 137 ve Paul da ancak 75 delegenin desteğini almayı başarmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.