Biden: Obama silah kontrolü konusunda adım atmakta kararlı

Biden: Obama silah kontrolü konusunda adım atmakta kararlı

Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başkan Barack Obama’nın sivillerin silah alımı ve kullanımının kontrolü noktasında harekete geçmeye kararlı olduğunu söyledi.
    
Biden, ABD yönetiminin silahların yol açtığı şiddetin önüne geçmek için çabalarını hızlandırması kapsamında, potansiyel önerileri görüşmek üzere, silah güvenliğine dair grupların temsilcileri, silah şiddeti mağdurları ve mağdurların aileleriyle Beyaz Saray’da toplantı yaptı.
    
Biden, toplantıda, yakınlarını silah şiddeti nedeniyle kaybedenlerin fikirlerini dinlemekten mutlu olacağını belirterek, artık silahlar konusunda hareket geçmenin zamanı olduğunu söyledi.
    
”Bu problem acil harekete geçmeyi gerektiriyor” diyen Biden, Obama ve kendisinin bu noktadaki kararlılıklarını vurguladı. Biden, ”Başkan, bu konuda harekete geçecek” diye konuştu.
    
Kariyeri boyunca, geçen ay Connecticut’ta bir kişinin yasal yollardan alınmış silahlarla yaşları 6 ila 7 arasında değişen 20 çocuğu katlettiği bir olaya tanık olmadığını dile getiren Biden, bu olayın Amerikalıları hiç olmadığı kadar yaraladığını hatırlattı.
    
Biden, yarın da ABD’deki en büyük silah lobisi olan National Rifle Association’ın yetkilileri (Ulusal Tabanca Derneği-NRA) ve silah sahipleriyle görüşecek.
        
Obama, geçen ay, Connecticut saldırısının ardından, ülkede, silah kontrolüne ilişkin düzenlemelerin araştırılması ve kendisine öneriler hazırlanması için Başkan Yardımcısı Joe Biden başkanlığında kurumlararası bir ekip oluşturmuş ve bu ekibin bir ay içinde öneriler ortaya koyacağını açıklamıştı.
    
Başkan Obama, 14 Aralık’ta Sandy Hook İlkokulu’nda düzenlenen silahlı saldırıyı başkanlığının en kötü anı olarak nitelemiş ve silah kontrolü konusunun ikinci döneminde en öncelikler arasında yer alacağını söylemişti.
        
Obama’nın bu konudaki adımını, ikinci dönem başkanlığına dair 21 Ocaktaki resmi yemin törenin hemen ardından atması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.