Beyaz Saray: Hata yaptık, ABD üst düzeyde temsil edilmeliydi

Beyaz Saray: Hata yaptık, ABD üst düzeyde temsil edilmeliydi

Beyaz Saray, Fransa’nın başkenti Paris’te geçen hafta yaşanan saldırıdan sonra düzenlenen teröre karşı yürüyüşte ABD’nin üst düzeyde temsil edilmemesinin ‘hata’ olduğunu itiraf etti. ABD’nin Paris’teki tarihi yürüyüşte büyükelçi seviyesinde temsil edilmesi eleştirilere neden olmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın bilgilendirme toplantısında, yürüyüşte ABD’nin daha üst düzey bir yetkili tarafından temsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Earnest, “Doğrusunu söylemek gerekirse daha üst düzey birini göndermeliydik.” ifadelerini kullandı.

Earnest, yaşanan terör olaylarından sonra Başkan Obama’nın, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı telefonla arayarak ‘terörle mücadele’ konusunda Fransalı mevkidaşı ile birlikte çalışacağını hatırlattı. Yürüyüşten sadece 36 saat önce haberlerinin olduğuna dikkat çeken Beyaz Saray Sözcüsü, “Obama’nın mitinge katılması güvenlik gerekçesi ile bir çok katılımcıyı etkileyecekti. Gerekli güvenliğin alınması çok önemli bir konu.” diye konuştu.

56’sı dünya lideri olmak üzere 60 ülkeden hükümet temsilcisinin katıldığı yürüyüşüe, bir başka görüşme için Paris’te bulunan ABD Adalet Bakanı Eric Holder da katılmamış, ABD’yi Fransa Büyükelçisi Jane Hartley temsil etmişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bu hafta Paris’e gitmesi bekleniyor.

Geçen hafta Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.