Beyaz Saray, göçmenlik sorununu seçim sonrasına erteledi

Beyaz Saray, göçmenlik sorununu seçim sonrasına erteledi

ABD Başkanı Barack Obama, kaçak göçmen sorunuyla ilgili yapmayı planladığı düzenlemeyi ara seçimlerin sonrasına erteledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Obama, daha önce yaz sonuna kadar çözme sözü verdiği kaçak göçmen sorununu kasım ayında yapılacak olan seçimlerden sonra ele alacak. Beyaz Saray’da konu ile ilgili bilgi veren iki üst düzey yönetici, Başkan’ın seçimler öncesinde konunun kapsamlı bir şekilde tartışılma ihtimalinin düşük olması nedeniyle bu kararı verdiğini söyledi.

Kasım ayında seçime gidecek bazı Demokrat senatörler, düzenlemeyi ertelemesi için hafta içinde Obama’ya çağrıda bulunmuştu. Kararı bazı Demokrat Partili senatörleri sevindirirken, insan hakları örgütleriyle göçmen derneklerini kızdırdı.

Başkan Obama, 30 Haziran tarihinde Adalet Bakanı Eric Holder ve İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, göçmenlik konusunda yaz bitmeden ve ‘hiçbir mazeret kabul edilmeden’ harekete geçileceği sözünü vermişti.

Obama’nın göçmenlik sorunu ile ilgili aldığı erteleme kararının kasım ayında ara seçime gidecek olan Demokrat Partili Arkansas Senatörü Mark Pryor, Louisiana Senatörü Mary Landrieu ile North Carolina Senatörü Kay Hagan’ı rahatlattığı belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.