Başkan’ın hayatını tehlikeye atan Gizli Servis hatasını kabul etti

Başkan’ın hayatını tehlikeye atan Gizli Servis hatasını kabul etti

Gizli Servis’in en önemli görev tanımları arasında başkanı korumak gelir. Ancak son 10 gün içinde iki farklı kişinin Beyaz Saray’ın demir parmaklıklardan atlayarak bahçeye, hatta Başkan Barack Obama’nın ikametgahına kadar girmesi Gizli Servis’i eleştirilerin merkezine taşıdı.

ABD Gizli Servisi Direktörü, son olayla ilgili olarak yaşanan ihmalin tekrar olmayacağına dair söz verdi. Demir parmaklıklardan atlayıp bahçeyi geçtikten sonra Beyaz Saray’a kadar giren emekli askerin yol aştığı güvenlik zafiyeti nedeniyle bazı milletvekilleri Gizli Servis direktörünün istifasını istedi.

Birinci vazifesi olarak Amerika başkanı ve ailesini korumakla görevli Gizli Servis’in skandalı son parmak atlama olayları ile sınırlı değil. 2011 yılında yaşanan bir başka olayda ise Beyaz Saray’a ateş açılmış, camda açılan kurşun deliği günler sonra fark edilmişti.

Temsilciler Meclisi’nde dün verdiği ifade de Direktör Julia Pierson, bu yıl toplam altı kişinin parmaklıkları atlayarak Beyaz Saray’a girmeye teşebbüs ettiğini, bunlardan 42 yaşındaki emekli asker Omar Gonzales’in binanın içine kadar girebilen tek şahıs olduğuna dikkat çekti. Pierson, “Güvenlik planımız düzgün bir şekilde yürütülemedi, bundan tamamıyla ben sorumluyum, bir daha olmayacağından emin olabilirsiniz.” diye konuştu.

Irak Savaşı’nda toplam dokuz yıl görev yapan Gonzales, silahla girilmesi yasak kamu binasına girme suçundan tutuklu bulunuyor. Gonzales suçlu bulunduğu takdirde 10 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Temsilciler Meclisi Denetleme Komisyonu Başkanı Darrell Issa, son birkaç yılda yaşanan benzeri olayların Gizli Servis’in idaresiyle ilgili soru işaretleri oluşturduğunu ve halkın güvenini kaybettiğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.