Başkan Yardımcısı Joe Biden Atlanta’da

Başkan Yardımcısı Joe Biden Atlanta’da

Başkan Yardımcısı Joe Biden  perşembe günü Amerikan vatandaşlığı seromonisine katılmak için Atlanta’ ya geldi.

Amerikan vatandaşlığı seromonisi Auborn Avenue’deki King Center’da gerçekleşti. Biden’ın geçeceği yolların bir kısmının trafiğe kapatılması yüzünden King Center civarında trafik kilitlendi. Ülke çapında 120 farklı yerde yapılan seramoninin Atlanta ayağına katılan yaklaşık 8 bin göçmen Amerikan vatandaşı oldu.

Biden yaptığı konuşmada, Amerika’da dünyanın her yerinden yaklaşık 11 milyon kaçak göçmen bulunduğunu ve bu insanların hepsinin daha iyi bir hayat istedikleri için geldiklerini belirtti. Biden yakınlarda senatodan geçen göçmenlik yasası için destekçi toplamaya çalışsa da Temsiler Meclisi Başkanı John Boehner; Biden’ın bu çabasının boşuna olduğunu böyle bir tasarının bu sene senatoda oylanmasının mümkün olmadığını, hatta mecliste hiçbir zaman oylanmayacağını söyledi.

Bu konuda hazırlanan 1300 sayfalık yasa tasarısını Beyaz Saray’da kimsenin okumadığını ve okumayacağını belirten Boehner, bu yasa tasarısını tartışmaya bile açmayacaklarını belirtti.

Birçok Cumhuriyetçi Amerika’da kaçak yaşayan 11 milyon kişinin göçmenlik yasasından faydalanarak vatandaş olmalarına karşı çıkıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.