Başkan Obama, 50 eyaleti de gezdi

Başkan Obama, 50 eyaleti de gezdi

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’a seçildiği günden bu zamana 50 eyaleti dün gerçekleştirdiği South Dakota ziyareti ile gezmiş oldu.

Obama, en son 2008 yılında Demokrat Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında ziyaret ettiği South Dakota eyaletindeki önseçimi de rakibi Hillary Clinton’a karşı kaybetmişti.

Obama, South Dakota eyaletini başkanlık seçimlerinde de Cumhuriyetçi rakiplerine karşı hem 2008 hem de 2012 de kaybetmişti.

Obama, dün South Dakota’yı da ziyareti ile ABD’nin tüm eyaletlerini başkanlığı döneminde ziyaret eden 4. başkan oldu.

Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin kale eyaletlerinden olan South Dakota’yı burada Demokrat Partililer karşıladı. Burada yaptığı konuşmada Obama, en son ziyaret ettiği eyaletin South Dakota olmasından kimsenin farklı anlam çıkarmamasını zira en iyi en sona sakladığını dile getirdi.

50 EYALETİ GEZEN BAŞKANLAR KİMLERDİ?

Amerika’nın 50 eyaletini başkanlığı döneminde gezen ilk başkan Richard Nixon olmuştu. Nixon, 50 eyaletin tamamını başkanlığının ilk üç yılında gerçekleştirmişti.

Başkanlar içinde tüm eyaletleri gezen bir diğer isim de Bill Clinton olmuştu. Clinton’ın, en son ziyaret ettiği eyalet Nebraska’ydı.

Tüm eyaletleri gezen bir başka başkan da George W. Bush olmuştu.

Obama’nın ziyaret listesinin son dört hanesinde Idaho, South Carolina ile Utah bulunuyor. South Dakota gibi diğer üç eyalette Cumhuriyetçilerin hemen her başkanlık seçimlerinde açık ara kazandığı yerler.

EN FAZLA ZİYARET CAMP DAVİD’E 

Obama, golf oynamak için başkanlığı süresince gittiği Maryland eyaletindeki Camp David (72 kere) sayılmaz ise Başkan, en çok Maryland (64 kere) ile New York’a (49 kere) misafir oldu.  Obama, başkanlığı süresince en çok doğu yakasındaki eyaletleri ziyaret etti. Obama’nın en fazla ziyaret ettiği eyaletler listesinde Florida, Ohio, Illinois, California, Pennsylvania  bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.