Başkan adayları gizli ulusal güvenlik brifingi alacak

Başkan adayları gizli ulusal güvenlik brifingi alacak

Demokrat Parti başkan adayı HillaryClinton ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump ulusal güvenlik brifingleri almaya hazırlanıyor.

Ocak ayında görevden ayrılacak olan Başkan Barack Obama ve ekibi, Amerikan yasaları uyarınca başkan adaylarına gizli bilgilerin de dahil olduğu ulusal güvenlik brifingleri vermekle yükümlü.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, brifingler hem Clinton’a, hem de Obama’nın “başkan olmaya elverişsiz” diye nitelediği Trump’a verilecek.

Bir yılı aşkın bir süredir devam eden seçim kampanyası sırasında Trump spontane konuşmalarıyla, Amerikan topluma mal olmuş kişileri hedef alan ve kamuoyunun hiç de alışık olmadığı tarzda açık ve sert eleştirilerde bulunmuştu. Amerikan yasalarının Obama yönetimine yüklediği görev, Trump’ın ulusal güvenlik brifinglerinde elde edeceği bilgileri nasıl kullanacağı konusunda endişeye yol açtı.

Obama ABD Savunma Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Trump için, “Eğer başkan olmak istiyorlarsa, bir başkan gibi davranmaya başlamalılar. Yani, brifingde alacakları bilgileri bir başkan gibi koruyup etrafa yaymamaları gerekiyor” dedi.

Obama, adaylara verilecek brifingin ana nedeninin, Demokrat veya Cumhuriyetçi partiden seçilecek yeni başkanın görevine hazırlıksız başlamasının önüne geçmek olduğunu belirtti.

Bu arada Donald Trump yaptığı bir konuşmada, kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimine “hile” karıştırılmasından endişe duyduğunu söyledi. Ancak Başkan Obama, Trump’ın bu iddiasını “saçma” diyerek söyleyerek reddetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.