Bakan Johnson, polisleri ve halkı “Yalnız Kurt”lar için uyardı

Bakan Johnson, polisleri ve halkı “Yalnız Kurt”lar için uyardı

İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, IŞİD tehdidinin artık yalnızca Ortadoğu’daki savaş alanları ile sınırlı kalmadığını savundu ve “Yalnız Kurt” (Lone Wolf) olarak adlandırılan, tek başına eylem planlayarak gerçekleştiren kişiler konusunda da polis ile halkı uyardı.

Bakan Johnson, IŞİD gibi radikal örgütlerin sosyal medyayı çok ustaca kullandıklarından dolayı etki alanlarının çok daha genişlediği ve terör faaliyetlerinde artık ‘‘Yalnız Kurt’’ döneminin başladığını dile getirdi.

ABC televizyonuna konuşan Bakan Johnson, “Yalnız Kurt” olarak ifade edilen tek kişilik saldırılarına dikkat çekerek, terörün bu şekli ile yeni bir döneme girildiğini savundu. Johnson, “Kesinlikle yeni bir döneme girdik. Çünkü sosyal medya ve interneti çok usta bir şekilde kullanan IŞİD, kolayca başka ülkelerdeki radikalleri etkileyebiliyor” dedi.

Bakan Johnson, Amerikan halkına tedbirli ve uyanık olma çağrısı yaparken, diğer taraftan da halkın kamusal alanlara girmekten de kaçınmamalarını istedi.

Internet kullanımı yüzünden “Yalnız Kurt” denilen bağımsız saldırganları belirlemenin zorluğuna dikkat çeken Johnson, yerel polislere de çok tedbirli olmaları talimatını verdi.

DİNİ LİDERLER TERÖRE KARŞI ETKİLİ OLMALI

Dini önderlerden radikalleşmeye karşı daha etkili mesaj vermelerini isteyen Bakan Johnson, teröre karşı tepkinin Müslüman toplumların içerisinden yükselmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Johnson, “Bu aşırıcılığa karşı mesajlar İslam toplumu içinden gelmeli. Dini liderler, federal hükümet yetkililerden daha etkili ve mesajlarını daha doğrudan ilgililere ulaştırabilirler. İslam, barış ve kardeşlik temellerine oturan bir dindir. Dünyada 1,6 milyar Müslüman var. Ve gerçek İslami inancın IŞİD’le de hiç bir ilişkisi yok” şeklinde konuştu.

FBI DİREKTÖRÜ: IŞİD ABD’Lİ GENÇELERE ÇAĞRI YAPIYOR

Federal Soruşturma Ofisi (FBI) Direktörü James Comey, IŞİD’in binlerce ABD’li gence cihat çağrısı yaptığını dile getirdi. Comey, IŞİD’in ABD’li gençlere internet üzerinden ulaştığını ileri sürerek, propaganda yapmasının getirebileceği tehditlere dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.