Anthony Weiner, yeniden siyasete girebilmek için New York’ta

Anthony Weiner, yeniden siyasete girebilmek için New York’ta

Hakkında yayınlanan ‘ahlaka aykırı’ fotoğraflar yüzünden yaklaşık iki yıl önce görevinden ayrılmak zorunda kalan eski Kongre üyesi Anthony Weiner, New York şehri belediye başkanlığı seçimleri için partili muadilleri ile girdiği yarışı önde bitireceğe benziyor.


Wall Street Journal-NBC New York-Marist anketine göre Weiner New Yorklu kayıtlı demokratların yüzde 25’inin desteğini alırken, yarışın ilk günlerinin favorisi ve Başkan Michael Bloomberg’e yakın isimlerden Şehir Konseyi Sözcüsü Christine Quinn yüzde 20 destekle Weiner’ı takip etti. Eski Sayman Bill Thompson, yüzde 13 destek alırken, kamu avukatı Bill de Blasio yüzde 10, Sayman John Liu ise yüzde 8 destek oranında kaldı.


Adaylığını açıkladığı 22 Mayıs tarihinden bu yana Weiner yarışın kaderini değiştiren isim oldu. Temsilciler Meclisi’nde lider bir ses iken 2011 yılında görevinden istifa etmek zorunda kalan Anthony Weiner’ın politik saygınlığını yitirdiği ile ilgili pek çok haber yapıldı.


Twitter üzerinden bir takım insanlarla uygunsuz fotoğraflar paylaştığını kabul eden ardından bu konuyla ilgili ispat edilmesine rağmen defalarca ‘yalan söylediği’ iddia edilen Weiner, yeni yarışa hatalarından çok şey öğrendiği iddiasıyla girdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.