Angus King demokratlara Senato’da bir koltuk daha kazandırdı!

Angus King demokratlara Senato’da bir koltuk daha kazandırdı!

Bağımsız aday olarak girdiği seçimlerde senatoya girmeye hak kazanan Angus King, Başkan Barack Obama ve Demokratik Parti grubuyla birlikte çalışacağını açıkladı. Bu durum önümüzdeki yılın ocak ayında kurulacak olan yeni kongrede dengeleri 55 demokrat senatöre 45 cumhuriyetçi senatör olarak değiştirdi.

King’in demokratlarla birlikte hareket edeceği tahmin ediliyordu. Ancak eski Maine valisi bu konuya açıklık getirmek için seçim sürecinin tamamlanmasını bekledi. King’in desteğiyle demokratlar senatoda iki sandalye daha kazanmış olacak. Ancak bu üstünlükle demokratlar, ‘filibuster’ olarak nitelenen yasaların kabulünü geciktirici eylemlere engel olabilecek 60 sandalye çoğunluğuna ulaşamadı.  Senato’nun karar alma kabiliyetini felce uğratan ‘filibuster’ taktiği geçtiğimiz dönemde cumhuriyetçiler tarafından sıklıkla uygulanmıştı.

King geçtiğimiz dönem Kongre içindeki partizan eylemlerden duyduğu rahatsızlıktan dolayı yeni dönemde seçimlere katılmayacağını açıklayan Senatör Olympia Snowe’un koltuğuna oturacak.  Maine eyaletinde iki partinin de konsensüsünü almasıyla ünlenen King, “Kendimi bir partiyle aynı çizgide görüyor olmam otomatik olarak diğer partiye karşı olduğum anlamına gelmez. Az da olsa umud ediyorum ki iki parti arasında köprü ve dürüst bir arabulucu olmayı başarabilirim.” açıklamasında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.