Amerikalıların yarısı Trump’ın faşist olduğunu düşünüyor

Amerikalıların yarısı Trump’ın faşist olduğunu düşünüyor

Amerikalıların yarısı Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın faşist olduğuna inanıyor.

ABD 2016 başkanlık seçimleri için muhafazakar partinin başkan adayı olma yolunda en güçlü aday olarak politika sahnesinde gündem olan Trump, Amerikan halkını şimdiden politize etmiş durumda.

Trump’ın destekçileri daha ziyade beyaz Amerikalılar. Meksikalıları aşağılamakla, Müslümanlara karşı düşmanlık ve kendisini eleştiren herkese ağza alınmayacak sözlerle saldıran Trump, muhafazakar seçmen kitlesi içinde dahi ayrımlaşmalara yol açmakla eleştiriliyor.

Trump’ın toplumda yaptığı kutuplaştırmayı en son Huffington Post ile YouGov şirketinin ortaklaşa yaptığı anket ortaya koydu. Ankete göre Amerikalıların yarısı Trump’ın faşist olduğunu düşünüyor. Aynı ankette halkın yüzde 30’u ise Trump’ı faşist olarak görmediklerini belirledi.

Hiçbir partiye bağlı olmayan seçmenlerin de yüzde 45’i de Trump’ın sürdürdüğü seçim kampanyasının faşist bir yöntem ile yaptığı düşüncesinde. Aynı şekilde Cumhuriyetçi Partili seçmenin de yüzde 28’i de Trump’ın politik dilini faşizanca görüyor. Cumhuriyetçilerin yüzde 27’si ise kararsız oldukları dikkat çekti.

Ankette katılanların yüzde 62’si, Trump’ın seçim kampanyasında yaşanan şiddet olaylarından başkan aday adayının kullanmış olduğu politik dilin yol açtığı düşüncesinde.

Anket, 14-16 Mart tarihleri arasında bin kişi ile görüşülerek hazırlandığı açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.