Alabama ve Mississippi Rick Santorum dedi!

Alabama ve Mississippi Rick Santorum dedi!

2012 yılı kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokratik Parti’nin adayı Barack Obama’nın karşısında yer alacak ismi belirleme yarışı Cumhuriyetçi Parti’de devam ediyor. Şimdiye kadar inişli çıkışlı bir tablonun izlendiği Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde yarış Başkanlık seçimlerindeki kadar hararetli geçiyor. Mississippi ve Alabama eyaletlerinde bugün gerçekleştirilen ön seçimlerde Rick Santorum muhafazakar eğilimli bu iki eyalette de üstünlüğü sağladı. Ön seçimin sonuçları Kongre’de Georgia’yı temsil eden ve zayıf kampanyasını güney eyaletlerinde kazanacağı zaferlerle sürdürmeye çalışacak olan Newt Gingrich için büyük bir yıkım oldu. Newt Gingrich’in yarıştan çekilmesi ve muhafazakar destekçilerinin Santorum’un saflarına katılması halinde Santorum yarıştaki gücünü daha da pekiştirecek.

24 Mart’ta Louisiana’da gerçekleştirilecek ön seçimler için Lafayette şehrine gelen eski Pennsylvania Senatörü Rick Santorum, basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Kazandığı zaferi “Yine yaptık!” diyerek kutlayan Santorum, “Her yerde yarışacağız. Zaman muhafazakarların birlik olma zamanı. Eğer muhafazakar bir aday bu yarışı kazanırsa Barack Obama’yı yener.” diye konuştu.

Mississippi ve Alabama eyaletlerinde alınan sonuçlar Mitt Romney için de büyük hezimet oldu. Muhafazakar güney eyaletlerinde kazanacağı zaferlerle partinin köklü değerlerini temsil edebileceğinin ispatını yapmak isteyen Romney’nin umutları astronomik bütçe harcamalarına rağmen boşa çıktı.

Mississippi’de yüzde 32.9’luk oy oranıyla kendisini yakından takip eden Gingrich (yüzde 31.3) ve Romney’nin (yüzde 30.3) önünde yarışı göğüsleyen Santorum yarışta Romney’nin karşısındaki tek isim olacağının da sinyalini verdi. Santorum Alabama’da ise açık ara farkla yarışı kazandı. Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü muhafazakar adayı yüzde 34.5’lik oy oranını yakalarken Newt Gingrich yüzde 29.3, Mitt Romney ise yüzde 29’luk seçmen desteğini kazandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.