ABD’nin merakla izlediği görüşme sona erdi

ABD’nin merakla izlediği görüşme sona erdi

ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı emlak milyarderi Donald Trump bugün partisinin Meclis Sözcüsü Paul Ryan ile görüşmek üzere Washington DC’ye gitti.

Cumhuriyetçi Parti’deki diğer aday adaylarının yarıştan çekilmesi ile Trump tek başına kalmıştı. Ancak ayrıştırıcı üslubu nedeniyle oldukça fazla kesimden tepki alan Trump’ı Ryan da eleştirmişti. CNN’e verdiği mülakatta Trump’ı desteklemeye henüz hazır olmadığını belirten Ryan’a Trump’tan aynı üslupta bir cevap gelmişti.

Partinin bölüneceğine dair endişelerin artması üzerine ikilinin görüşmesi ve Trump’ın politikalarını Ryan’a anlatması kararlaştırılmıştı.

Bugün sabah saatlerinde yapılan toplantının ardından ikili ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada ABD’nin dört yıl daha Barack Obama politikalarına dayanamayacağı yani Hillary Clinton’ın seçilmemesi gerektiği söylendi. İkilinin belli konularda görüş ayrılıkları olmasına karşın temelde aynı değerlere sahip oldukları ve Kasım ayındaki başkanlık yarışını kazanmak için birlikte hareket edecekleri vurgulandı. Görüşmenin partinin birleşmesi adına pozitif bir adım olduğu da belirtildi.

Açıklamanın ilgi çeken başka bir yanı ise bu ilk görüşmenin devamının da geleceği oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.