ABD’li vekiller Erdoğan’dan propaganda yapmaya son vermesini istedi

ABD’li vekiller Erdoğan’dan propaganda yapmaya son vermesini istedi

ABD Temsilciler Meclisi’nin kıdemli Demokrat Parti’li milletvekillerinden Tayyip Erdoğan ve hükümetine ağır eleştiriler geldi. Milletvekilleri, Türkiye’ye bir an önce hukukun üstünlüğü, şeffaflık, hesap verilebilirlik gibi sorunlarını çözmesi ve toplumdaki kutuplaşmanın giderilmesi çağrısında bulundu.

Demokrat Parti milletvekilleri Elliot Engel ile William Keating’in ortaklaşa kaleme aldığı mektup The Economist dergisinde yayımlandı. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi olan olan Engel ve Keating, Erdoğan’ı ‘yabancıları şeytanlaştırmaya çalışmaktan vazgeçmeye’ çağırdı.

24 Mayıs tarihinde The Economist dergisinde yayınlanan bir makaleye cevaben Engel ile Keating şunları yazdı;

The Economist dergisi olarak, Türkiye hükümetinin propagandayı kullanış biçimini Batı’daki Türkiye dostları arasında meydana getirdiği endişeye dikkat çekmekte haklıydınız. Başbakan Tayyip Erdoğan, Yahudileri, İsrail’i ve yabancıları şeytanlaştırıp, günah keçisi haline getirerek Türkiye’yi diplomatik anlamda tecrit etti. Amerikalı milletvekilleri bu nedenle ABD-Türkiye ilişkilerini sorgulamaya başladı. Erdoğan hükümetinin Türkiye demokrasisini erozyona uğratması, kutuplaşmanın artması ve hükümetin ateşlediği yolsuzluk nedeniyle de bu endişe arttı.

Türkiye bir demokrasi ülkesi olarak Doğu’yla Batı’nın değerleri, kültürü ve ticareti için bir köprü olabilir. Türkiye’nin bir NATO müttefiki olarak önemi de ortada. Fakat küresel sahnenin tam anlamıyla ortağı olabilmek ve Batı’daki ortaklarının güvenini sağlamlaştırabilmek için Türkiye’nin rahatsız edici propaganda makinesini söküp atması gerekiyor. Türkiye’de propaganda makinesi bir kenara bırakılıp halk bir araya getirilerek hukukun üstünlüğü, hesap verilebilirlik ve şeffaflık konularındaki sorunlar çözülmeli.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.