ABD’den Türkiye’ye koalisyona ‘hızlı destek’ vurgusu

ABD’den Türkiye’ye koalisyona ‘hızlı destek’ vurgusu

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD Başkanı Barack Obama’nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco ile görüştü. Monaco, IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede Türkiye’nin koalisyona desteğini hızlı bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı.

Görüşme, Beyaz Saray’dan yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, Monaco ve Fidan’ın IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona Türkiye’nin önemli kapasitesinin nasıl daha fazla entegre edilebileceği ve terör ile mücaedeleye karşı yürütülen yakın işbirliğinin nasıl güçlendirilebileceğini ele almak üzere bir görüşme yaptığı ifade edildi.

Monaco görüşmede, Irak ve Suriye’de devam eden ABD askeri operasyonlara yönelik Türkiye’nin desteğinden övgüyle bahsetti. IŞİD’in yok edilmesi stratejinin bir parçası olarak Türkiye’nin desteğini hızlı bir şekilde ortaya koymasının önemini vurguladı. Monaco ayrıca Irak ordusu ve Suriye’deki ılımlı muhalif grupların kapastesinin hızlı bir şekilde artırılması ile Suriye’den gelecek ve Suriye’ye gidecek yabancı terörist akışının engellenmesi adına sınır güvenliğinin öneminin altını çizdi.

İki isim son olarak El-Kaide üyelerinden oluşan Horasan Örgütü tehdidini ele aldı. İstihbarat konusunda yakın görüş alışverişinin sürdürülmesi noktasında fikir birliğine vardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.