ABD’de federal hükümet 33 gün sonra tekrar açılıyor

ABD’de federal hükümet 33 gün sonra tekrar açılıyor

ABD Başkan Donald Trump, 22 Aralık 2018 tarihinden bu yana kapalı olan federal hükümeti geçici bir süre için açmak üzere Kongre (Temsilciler Meclisi) liderleriyle anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Bugün Beyaz Saray bahçesinde basın toplantısı düzenleyen Trump, Kongre ile varılan anlaşma sonucu hükümetin üç hafta süreyle yeniden açılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Trump, federal çalışanların maaşlarını en kısa sürede alacağını söyledi. 800 bin’e yakın federal çalışan 33 gündür maaş almadan çalıştı.

Kongre ile anlaştıklarını dile getiren Trump, “bu durumun geçici olduğunu Kongre’den adil bir anlaşmaya varılmadığı takdirde 15 Şubat’ta hükümeti tekrar kapatacağını veya Anayasa’nın kendisine verdiği yetki çerçevesinde ‘olağanüstü hal ilan’ edeceğini belirtti.

Trump, Meksika sınırına örülecek duvar için Demokratların çoğunluğa sahip olduğu Kongre’den 5,7 milyar dolar ödenek alamadığı hükümeti kapatmıştı.

Beyaz Saray ekonomistleri kepenk indirmenin ekonomik maliyetinin günden güne arttığına dikkat çekmişti.

ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Trump’ın ardından yaptığı basın açıklamasında hükümetin tekrar açılmasından sonra sınır güvenliğine ilişkin görüşmelerin başlayacağını söyledi. Federal çalışanların en kısa sürede maaşlarını alacaklarını belirten Pelosi sınırların korunması ile ilgili güzel  fikirlerinin olduğunu kaydetti.

Senato Demokrat Parti Azınlık Lideri Chuck Schumer, Trump’ın bu yaşananlardan bir ders çıkardığını “ümit” ettiğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.