ABD Savunma Bakanlığı için Ashton Carter’ın adı geçiyor

ABD Savunma Bakanlığı için Ashton Carter’ın adı geçiyor

ABD Eski Savunma Bakanı Yardımcısı Ashton Carter’ın Başkan Barack Obama tarafından Savunma Bakanlığı görevi için aday gösterileceği iddia edildi.

CNN’in Obama yönetiminin üst düzey bazı yetkililerine dayandırdığı habere göre bir son dakika gelişmesi olmadığı sürece Başkan Obama kararını verdi. Yetkililere göre İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson da bu görev için düşünülüyordu ancak salı sabahı itibariyle Obama yönetimi bu göreve sıcak bakmadığı iddia edilen Johnson’dan vazgeçti.

Ashton, 2011 ile 2013 yılları arasında Savunma Bakan Yardımcılığı görevini yürütmüştü. Chuck Hagel ve bir önceki Savunma Bakanı Leon Panetta ile birlikte çalışan Carter’ın Afganistan ve Ortadoğu konusundaki tecrübelerinin savunma bakanlığına olumlu yansıması olabileceği ifade ediliyor.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel geçtiğimiz hafta görevinden istifa etmişti. Hagel’ın istifasını IŞİD konusunda yeni bir isimle devam etmek Başkan Obama’nın istediği iddia edilmişti. Chuck Hagel, yeni savunma bakanı adayı Senato’dan onay alıncaya kadar görevinin başında olacağını ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.