ABD, İsrail-Filistin barışı için Arap Birliği’nden destek istedi

ABD, İsrail-Filistin barışı için Arap Birliği’nden destek istedi

ABD 2010 yılında olumsuz sonuçlanan İsrail-Filistin barış görüşmelerine tekrar başlanması için bölgesel destek arayışını sürdürüyor.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, aralarında Lübnan, Suudi Arabistan ve Filistin’den üst düzey yetkililer ile Bahreyn, Mısır, Ürdün, Katar dışişleri bakanları ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil El Arabi’nin olduğu heyetle Washington’da bir görüşme yaptı.


Görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında Arap Birliği’ne Ortadoğu’ya barışın gelmesi adına önemli rol düştüğünü vurgulayan Kerry, Obama’nın 2011 yılı Mayıs ayında açıkladığı iki devletli çözümü takip etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.


ABD ve Arap Birliği heyetinin İsrail ve Filistin arasında gerçekleşecek barış görüşmelerinin Ortadoğu’da güvenlik, refah ve istikrarı artıracağı noktasında hem fikir olduğunu vurgulayan Kerry, “Bu bölgenin ve tüm dünyanın ortak menfaatine olur.” şeklinde konuştu.


Arap Birliği heyeti adına konuşan Katar Başbakanı Hamad bin Casim ise Kerry ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını ve Arap Birliği’nin İsrail-Filistin barış görüşmelerinin önemini anladığını belirtti.


Arap Birliği heyeti olarak Başkan Obama ve Dışişleri Bakanı Kerry’e barış adına gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkürlerini ileten Hamad bin Casim, iki devletli çözümün tarafların onayı ile yapılacak bazı küçük değişikler dışında 4 Haziran 1967 sınırları temeline dayanması gerektiğini ifade etti.


Arap Birliği yetkilileri daha önce de İsrail’in 1967 sınırlarına dönmesi halinde bu ülkeyi tanıyacakları sözü vermişti. Ancak İsrail bu teklifi reddetmişti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.