ABD Büyükelçisi’nden ilk açıklama

ABD Büyükelçisi’nden ilk açıklama

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, büyükelçilik binasının Paris Caddesi’nde bulunan kapısındaki patlamanın ardından basına yaptığı açıklamada, Türk devleti, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet Müdürü Kadir Ay’a teşekkür etti.
Ankara Valisi Yüksel ile ABD Büyükelçiliği’nin kapısı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Ricciardone, acil bir şekilde gelişmelere cevap verdikleri için Türk yetkililere minnettar olduklarını söyledi.
Çok üzgün olduklarını dile getiren Ricciardone, saldırı sırasında yaralanan kişinin bir an önce iyileşmesini dilediklerini ifade etti. Ricciardone, Türk yetkililerinin aldığı hızlı güvenlik önlemleri sayesinde şu an büyükelçiliğin güvenlikli ve personelin de koruma altında olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
“Terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceğiz. Bugünkü olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tür eylemler, sorun çözülene kadar bizim kararlılığımızı artırır ve işbirliğimizi daha da ilerletmemizi sağlar” dedi.
Büyükelçilik çalışanlarının saldırıda ölen personeli saygıyla selamladıkları ifade eden Riccardone, ilk dakikadan itibaren pek çok telefon ve e-mail aldıklarını belirterek Türk halkına acılarını paylaştıkları için teşekkür etti. Ricciardone, Türk yetkililerle olayla ilgili araştırmalar konusunda görüşmeler yaptıklarını ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da, gelişmeler üzerine ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.