ABD, Beyrut’taki saldırıyı şiddetle kınadı

ABD, Beyrut’taki saldırıyı şiddetle kınadı

ABD, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Tommy Vietor, yaptığı yazılı açıklamada, ”ABD, Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Vissam El Hasan ile en az 7 kişinin ölümüne neden olan terörist saldırıyı şiddetle kınamaktadır” ifadesini kullandı.

Vietor, şunları kaydetti:

”Düşünce ve dualarımız, bu çirkin saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostları ile savaş ve şiddetin üstesinden gelmek için çok büyük fedakarlıklarda bulunan Lübnan halkıyla birlikte. Lübnan’ın güvenliği ve istikrarı, hem Lübnan halkı hem de komşuları için hayati önem taşımaktadır. Suikastı siyasi araç olarak kullanmanın hiçbir gerekçesi yoktur. ABD, bu barbar saldırının sorumlulularını adalet önüne çıkarma ve tüm Lübnanlıların güvenlik ve haysiyet içinde yaşayabileceği bir geleceği inşa etme çabalarında Lübnan Hükümeti’nin yanında yer alacaktır.”

Konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Beyrut’ta meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtirken, ”Bu tür şiddetin hiçbir gerekçesi yoktur” dedi.

ABD’nin elinde, saldırının sorumlularına dair henüz detayın bulunmadığını dile getiren Nuland, ülkesinin Lübnan halkına desteğini, istikrarlı, egemen ve bağımsız bir Lübnan’a olan bağlılığını yineledi.

Nuland, ”Bu olay, Suriye’deki krizin dışarı taşmasına dair kaygılarınızı artırdı mı?” sorusu üzerine, ”Aylardır söylediğimiz gibi, Lübnan içerisindeki artan gerilimlerden, özellikle de mezhepsel ve Suriye’den dışarı taşma sonucunda oluşan gerilimlerden kaygılıyız” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.