6 Kasım’da Amerika’nın başkanını kasırga belirleyebilir

6 Kasım’da Amerika’nın başkanını kasırga belirleyebilir

Haftanın ilk gününden itibaren Kuzeydoğu eyaletlerini etksi altına alacak olan Sandy kasırgası Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’i de vuracak.

Obama ile Romney, Virginia ile Florida’daki seçim kampanyası çalışmalarını kasırga nedeniyle iptal etmek zorunda kaldı. Başkan’ın fırtınanın yol açacağı hasarın en aza indirilebilmesi için seçim çalışmalarına bir süre ara vereceği de öngörülüyor.

Romney’in seçim kampanyası ekibinden verilen bilgiye göre bugün Virginia’daki tüm gün seçim kampanyasını iptal eden başkan adayının bunun yerine Ohio’da çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

IRENE KASIRGASINI OBAMA İYİ YÖNETMİŞTİ

Beyaz Saray’dan verilen bilgiye göre ise pazartesi Florida eyaletinde seçim çalışması yapmayı planlayan Başkan Obama’nın bu programını iptal ettiği açıklandı. Obama’nın bugün Virginia’daki seçim çalışmasının da kasırga nedeniyle iptal ettiği kaydedildi.

 

Sandy’in etkili olacağı kuzeydoğu eyaletleri içinde Virginia, Ohio, Pennsylvania  ile New Hampshire’nin 6 Kasım’daki başkanlık seçimlerin de Demokratları mı yoksa Cumhuriyetçileri mi güldüreceği büyük önem taşıyor. Bu dört eyalet de kararsızlar (swing state) arasında yer alıyor. 11 Kararsız eyalet arasında kritik öneme sahip olan Virginia, Ohio ile Penssylvania’da Obama’nın seçimi kaybetmesi muhtemelen ikinci dönem başkanlık hayali de suya düşmesi anlamına geliyor.

 

Obama, Sandy’in 6 Kasım’da kendisini vurmaması için kurulan acil kriz merkezinin çalışamalarını daha sıkı yöneteceği tahmin ediliyor. Obama’nın kasırgaya karşı Ulusal Acil Kiriz Merkezi (FEMA) ile İç Güvenlik Bakanlığı’nın koordineli çalışmaları yolunda talimat verdiği öğrenildi.

Amerika’nın yine Doğu kıyı eyaletlerini Ağustos 2011’de vuran İrene kasırgasına karşı federal ve yerel yönetimlerin çalışmalarını başarılı şekilde koordine eden Başkan Obama, bir anlamda fırtına ile mücadele de deneyimli. Ancak meteroloji uzmanları Sandy’in Irene’den daha fazla hasara yol açacağı görüşünde. Bu da Başkan Obama’nın işini daha da zora sokacağı anlamına geliyor.

Anketlere göre ülke genelinde olduğu gibi kararsız eyaletlerde de başa baş seçim mücadelesi veren Romney ile Obama’nın 6 Kasım’a kadar yapabilecekleri en ufak bir yanlış sandıkta kendileri adına büyük hasar verebilir. Obama’nın Sandy karşısında göstereceği zaafiyetin anlamı önümüzdeki yıl Beyaz Saray’ın patronunun Romney olacağıdır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.