CNN: Zaman Gazetesi’ni bir gecede hükümet yanlısı yaptılar

CNN: Zaman Gazetesi’ni bir gecede hükümet yanlısı yaptılar

Amerikan CNN televizyonu sunucusu Becky Anderson, Türk hükümetinin kontrolünü ele geçirdiği Zaman’ın bir gecede hükümet yanlısı gazeteye çevrildiğini söyledi.

Bir diğer ünlü CNN programcısı Amanpour ise Twitter hesabından Davutoğlu’nun röportaj sırasında kendisine söylediği “basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir” sözlerini paylaştı.

Becky Anderson, Todays Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ile Zaman’a el konmasına ilişkin bir röportaj yaptı.

Röportaj öncesi konuşmasında, hükümetin Türkiye’nin en büyük gazetesi Zaman’ı ele geçirdiğini söyledi. Zaman’ın hükümeti sert şekilde eleştiren bir gazete olduğunu belirten Anderson, “Ama şuanda her şey değişti. Kontrolün hükümete geçmesinden sonraki ilk baskının anasayfasında Erdoğan gülümsüyor. Tüm haberler ise hükümet yanlısı” dedi. Anderson, polislerin el koymayı protesto eden göstericilere ise gaz ile karşılık verdiğini hatırlattı.

“TERÖR ÖRGÜTÜ İDDİALARI BÜTÜNÜYLE ANLAMSIZ”

Becky Anderson, Akarçeşme ile röportajında ilk olarak Zaman’ın terör örgütü yayını olduğu iddialarını sordu. Akarçeşme, bağımsız bir medya kuruluşuna terörist grup demenin “bütünüyle anlamsız” olduğunu söyledi.

Hükümetin yolsuzluk operasyonlarından sonra tüm eleştiri yapan kuruluşları susturmaya çalıştığını kaydeden Akarçeşme, mahkemece keyfi bir şekilde alınan terör örgütü iddiasına kimsenin inanmadığını belirtti.

Türk hükümetinin kendisini eleştiren medya kuruluşlarını ele geçirip yavaş veya hızlı bir şekilde kendi propagandasını yapma aracına çevirdiğini kaydeden Akarçeşme, Koza İpek Holding’e ait medya kuruluşlarının da ele geçirildiğini ve daha sonra kapatıldığını söyledi.

Akarçeşme, Zaman’ın da bir gün içinde hükümet yanlısı haline çevrildiğini vurguladı. Zaman’a atanan kayyımların da gazete çalışanlarından hükümetin eleştiren haber yapmamalarını istediğini belirtti.

AMANPOUR’DAN DAVUTOĞLU’NA “KIRMIZI ÇİZGİ” GÖNDERMESİ

Diğer yandan, CNN’in bir diğer ünlü programcısı Christiane Amanpour, kişisel Twitter hesabından mahkemenin Zaman Gazetesi’nin kontrolünün ele alınmasına karar verdiğini yazdı. Amanpour ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı röportajda ‘basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Söz konusu röportajı paylaştı.

amanpoure

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.