Sinema saldırganının avukatı, müvekkili için müebbet istedi

Sinema saldırganının avukatı, müvekkili için müebbet istedi

Colorado eyaletinde bir sinemada yaptığı katilamın sanığı olarak yargılanan James Holmes’ın avukatı, müvekkilinin suçunu kabul ettiğini ve ömür boyu hapis cezasına razı olduğunu söyledi. 

 

Holmes’ın avukatının müvekkilinin ömür müebbet hapis istemi mahkemenin sanık hakkında vereceği muhtemel idam cezasını önleme çabası olarak yorumlandı. 

 

Holmes’un avukatı tarafından yapılan teklife savcılık makamı olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi. Savcı, Holmes’ın ömür boyu hapis cezasına razı olacağı teklifini kabul etmesi durumunda dava otomatik olarak düşecek. Savcılığın, avukatın önerisine pazartesi günü cevap vermesi bekleniyor. Holmes’ın avukatının teklifi hakkında yorum yapmayan savcılık makamı muhtemelen olayın kurbanlarının aileleri ile görüştükten sonra kararını açıklayacak. 

 

Holmes 166 farklı davadan adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs suçları ile yargılanıyor. 25 yaşındaki saldırgan, Colorado eyaletinin Aurora şehrinde Batman serisinin son filmi olan ‘Gece Şövalyesi’nin Yükselişi’nin gala gösteriminde baskın yaparak 12 kişiyi öldürmüştü. Saldırıda 70 kadar insan da yaralanmıştı. 


20 Temmuz günü gerçekleşen olay sonunda yakalan Holmes’ın evinde arama yapan polis, birçok bubi tuzağı ile karşılaşmıştı. Holmes’ı avukatı müvekkilini ruhsal saglığının bozuk olduğu iddiasıyla savunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.