İngiltere’de telekulak skandalında 6 gazeteci tutuklandı

İngiltere’de telekulak skandalında 6 gazeteci tutuklandı

İngiltere’de telekulak ve mahremiyeti ihlal soruşturması kapsamında telefon ve bilgisayarlara sızdıkları öne sürülen 6 gazeteci daha, dün evlerine baskın yapılarak tutuklandı.

Sorguları devam eden gazetecilerin hepsinin, telekulak skandalı sonrası kapanan ‘News of the World’ gazetesi eski çalışanları olduğu belirtildi.

Metropolitan polis teşkilatından yapılan açıklamada ikisi halen ‘The Sun’ gazetesinde çalışan şüphelilerin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Yaşları 33 ile 46 arasında değişen 6 gazetecinin ilk kez tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, bu kişilerin 2005-2006 yıllarında gizli dinleme faaliyetlerinde bulunduğunun tespit edildiği vurgulandı. Dünyanın en büyük medya patronları arasında yer alan Rupert Murdoch’ın İngiltere’deki gazetelerinde patlak veren telekulak skandalına ilişkin birçok soruşturma açılmıştı. Kanuna aykırı dinlemeleri inceleyen operasyonun yanı sıra diğer iki operasyon kapsamında da gazeteci-siyasetçi-polis arasındaki usulsüz ödemeler ve gazetecilik-bilgisayar korsanlığı soruşturmaları devam ediyor.

Murdoch’ın gazetelerinde patlak veren telekulak skandalı sonrası haftalık tabloid gazetesi ‘News of the World’ 2011 yılında kapatılmış ve gazetecilerin karıştığı yasa dışı faaliyetlere yönelik çok yönlü soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada şu ana kadar onlarca kişi mahkemeye sevk edilmişti. Murdoch, ‘The Sun’, ‘The Times’ gazeteleri ile ‘Sky’ televizyon kanalının yüzde 39’unu bünyesinde bulunduran ‘News Corporation’ şirketinin sahibi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.