Amerika’nın kayıp çocuğu Etan Patz’in dosyasında araştırma yine sonuçsuz kaldı

Amerika’nın kayıp çocuğu Etan Patz’in dosyasında araştırma yine sonuçsuz kaldı

1979 yılının Mayıs ayında evlerine iki sokak uzaklıktaki okul servisine ilk kez kendi başına binmek için evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Etan Patz’in 33 yıl sonra yeniden açılan dosyasında bir sona varıldı. Manhattan Soho’da kaybolan Etan Patz’in kalıntıları olduğu sanılan binada yapılan detaylı araştırmada müfettişler ‘sonuca varabilecekleri bir bulgu’ya ulaşamadıklarını rapor etti.

etan1Etan Patz, Amerika’nın en ünlü kayıp çocuğu. Henüz DNA sonuçlarının suçlu aramak için bir araç olarak kullanılmadığı bir yılda kaybolan Etan Patz’den sonra kamuoyunda kayıp çocuklar konusunda büyük bir duyarlılık oluşmuştu. 1980’ler Etan Patz’in kaybolmasının ardından kayıp çocukların büyük bir kararlılıkla arandığı yıllar olarak tarihteki yerini aldı. Bu yıllarda çıkartılan kayıp çocukların bulunmasıyla ilgili özel kanunlar kayıp yakınlarının bir parça daha ümitlenmesini sağladı. Süt kartonlarının üzerine kayıp çocukların resimlerinin yapıştırılmasına da bu tarihlerde başlandı. Etan Patz, bir süt kartonunun üzerine resmi yapıştırılarak bulunmaya çalışılan ilk çocuktu.

1970’li yılların sonlarında endüstriyel bir yerleşke olan Soho’ya ucuz kira bedellerinden dolayı yerleşen yüzlerce sanatçıdan bir tanesinin ortanca çocuğu olan Etan Patz, küçük fabrika benzeri işletmelerin yoğunlukta bulunduğu o günlerin Soho’sunda evinden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

etan2Olayın üzerinden tam 33 yıl geçtikten sonra Amerika yeniden Etan Patz’i konuşuyor. Olayla ilgili Etan’ın yürüdüğü yol üzerinde bulunan bir binanın duvarında bulunan lekelerden dolayı araştırmayı yeniden açan polis, binada yaptıkları kazı çalışmasında insan kemiklerine ya da orada bir insan bulunduğuna dair delillere ulaşamadıklarını söyledi. Basına konuyla ilgili açıklama yapan polis memuru dosyanın çok tartışmalı bir konumda olmasından dolayı kimliğini açıklamak istemedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.