Yeni bir ısıran örümcek türü Hindistan’da paniğe neden oldu

Yeni bir ısıran örümcek türü Hindistan’da paniğe neden oldu

Kuzey Doğu Hindistan’da ortaya çıkan yeni büyük ısırgan bir örümcek türü halk  arasında paniğe neden oluyor. Yeni tür tüylü örümceklere ilk kez yaklaşık 1 ay önce Brahmaputra Çayı’nın kuzey kısmında Tinsukia eyaletine yakın ormanlarda rastlandı. Burası, çoğunlukla pirinç tarlalarında çalışan yoksul Hintlilerin ikamet ettiği yaklaşık 100 bin nüfuslu bir yerleşim yeri.   
Uzmanlar, boyu bir insanın baş parmağı kadar olan bu yeni türün muhtemelen tarantulanın bilinmeyen bir çeşidi olduğunu söylüyor. Türün özellikleri tam olarak belirlenmeden, örümcekler tarafından ısırılan insanların panzehir kullanması tavsiye edilmiyor.

Yetkilileri göre örümcek ısırığının ilkel yollardan yapılmaya çalışılması bazen örümcek zehrinden daha tehlikeli sonuçlara yol açıyor.
Tinsukia bölgesinde iki kişi, doktorlar tarafından yaraları bıçakla kesildikten sonra hayatını kaybetti. Kurbanların örümcek zehrinden mi yoksa tedavi yönteminden dolayı mı hayatlarını kaybettikleri henüz belirsizliğini koruyor. Sadiya isimli başka bir şehirde ise 7 örümcek mağduruna enfeksiyonu önlemek için antibiyotik tedavisi yapıldığı açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.