‘Vudu’ uygulaması sayesinde diskten dijitale film kopyalamak çok kolay yapılabilecek

‘Vudu’ uygulaması sayesinde diskten dijitale film kopyalamak çok kolay yapılabilecek

Wal-Mart satışını yaptığı DVD’lerin online versiyonlarını müşterilerinin kullanımına sunabileceği yeni bir program geliştirdi.

Wal-Mart geçtiğimiz baharda müşterilerinin DVD ve Blu-ray disklerini $2 ve $5 karşılığında dijital ortama aktararak internet bulutunda depolamayı başlatan ilk şirket olmuştu. Bu uygulama Walt Disney Stüdyoları dışında bir çok film şirketi tarafından benimsenen ve “ultraviolet” olarak adlandırılan dijital kopyalama uygulamasının bir parçası olmuştu.

Ocak ayının sonlarına doğru Wal-Mart, müşterilerinin DVD ve Blu-Ray disklerini online video servisi ‘Vudu’ sayesinde dijital ortama oturdukları yerden kopyalamaya başlayabileceklerini açıkladı. Vudu, BestBuy şirketinin sahibi olduğu CinemaNow film kiralama şirketinden sonra bu uygulamaya imkan veren ikinci şirket olacak. Buna rağmen Vudu, CinemaNow şirketinden çok daha fazla popülariteye sahip. Vudu, online film izleme uygulamaları arasında iTunes’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Müşterilerin bu yeni hizmeti kullanabilmek için tek yapmaları gereken ‘Vudu to Go’ uygulamasını bilgisayarlarına indirmek. DVD ve Blu-Ray diskleri tanımlayarak bilgisayara kopya edilmesine onay veren uygulama sayesinde filmler kullanıcının ‘Vudu’ yada ‘Ultraviolet’ hesaplarına depolanabilecek.

Uygulama, filmlerin bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve oyun konsollarından izlenebilmesine olanak tanıyor. Filmleri kopyalamanın ücreti ise $2 ve $5 olarak fiyatlandırılacak.

Wal-Mart şirketinin sözcüsü Sarah Spencer “İnsanların ellerindeki DVD’leri dijital ortama aktarabilmenin çok daha kolay yollarını arıyoruz” dedi. Bu hizmete Disney filmleri ise dahil değil.
Wal-Mart yöneticileri ve Hollywood film sektöründeki birçok yetkili geçtiğimiz Mart ayında diskten dijitale kopya uygulamasının 3 bin 500 mağazada uygulamaya geçtiğini ve bunun çok önemli bir adım olduğunu ifade etmişti. Buna rağmen bu açıklamalar ultraviolet uygulamanın popüleritesini artırmak ve müşterilerin dikkatini çekmek için yeterli olmamıştı.

Film stüdyosu yöneticileri evlerinden ayrılmadan oturdukları yerden diskten dijitale film kopyalama imkanının daha çok müşteri çekeceğini ümit ediyor. Film endüstrisinin DVD satışlarında devam eden düşüşü telafi edebilmesi adına bu uygulama hayati bir önem taşıdığı belirtildi.

Uygulamada bir DVD’den birçok kez kopyalama işlemi yapılabilecek. Stüdyo yöneticileri ise maddi kayıplarını telafi edebilmek adına bu tarz kopyalama işlemlerine göz yumacak gibi görünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.