Tweetlerinizi artık lensinizden okuyacaksınız

Tweetlerinizi artık lensinizden okuyacaksınız

Elleriniz ıslakken ya da duştayken akıllı telefonlarınızdan maillerinizi okumak, tweetlerinize göz atmak, sms’lerinizi kontrol etmek riskli olabilir. Fakat bu tür işlemleri yapmak, çok yakın bir gelecekte mümkün olacak.

Geliştirme aşamasında olan yeni bir teknoloji, kontak lensler sayesinde mesajlarınızı veya maillerinizi okumaya imkân sağlayacak.
Belçikalı araştırmacılar, kontak lenslere monte edilebilecek küre biçiminde bükülmüş bir LCD ekran geliştirdi. Geçmişte bazı girişimler sonuçsuz kalsa da, yeni geliştirilen bu teknoloji sayesinde yazılar, resimler ve diğer görseller görülebilecek.
Bunun dışında kontak lenslerle ilgili pratik bir kullanım da olacak ve lensler güneş gözlüklerine monte edilebilecek. Güneş gözlüğüne dönüştürülen lensler, gözü ışıktan yine koruyacak ve zararlı ışınlar göze ulaşamayacak.

Bu arada, geçtiğimiz yıl, Dünya’nın en büyük arama motoru olan Google, buna benzer bir teknolojinin ipuçlarını vermişti. ‘Google Glasses’ şeklinde adlandırılan gözlüğün tanıtımı hayli ilgi çekmişti. Apple şirketi de buna benzer bir teknoloji ürettiğini ve patentini aldığını duyurmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.