Samanyolu’nda 17 milyar dünya benzeri galaksi var

Samanyolu’nda 17 milyar dünya benzeri galaksi var

NASA’nın evrendeki benzer dünyaları gözlemlemek üzere fırlattığı Kepler Uzay Aracı’ndan elde edilen veriler Samanyolu Galaksisi’nde 17 milyar dünya benzeri gezegenin olabileceğini ortaya çıkardı.

İki bağımsız bilim grubu bu yeni gelişme sonrası bir araya geldi ve 2009 yılından bu yana veri toplayan Kepler Uzay Aracı’ndan gelen son raporları değerlendirdi.

Gruplardan birine liderlik eden Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Francois Fressin raporlara göre her altı yıldızdan birinin yörüngesinde dünya benzeri bir gezegenin olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Bu sayıda dünya benzeri gezegenin varlığı tümünün yaşanabilir olduğu anlamına gelmiyor. Ancak gezegenler konusunda araştırma yapan astronomların aradıklarını bulmaları için artık neredeyse sonsuz alternatifleri var.

Gezegenlerin araştırılmasında farklı metotlar izleyen Kaliforniya, Berkeley ve Hawaii Üniversitelerinin yapmış oldukları çalışmalar galakside bulunan yıldızların yüzde 17’sinin yörüngesinde dünya boyutunda veya yaklaşık iki katı büyüklüğünde gezegen bulunduğunu ortaya koymuştu.

Öte yandan bilim adamları son keşfettikleri dünya benzeri gezegen Samanyolu Galaksisi’nin Goldilocks bölgesinde bulunuyor.  Dünya ile aynı boyuta sahip, ne çok soğuk, ne de çok sıcak olan gezegende su kaynaklarının da bulunabileceği tahmin ediliyor

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.