Microsoft, Nokia’yı satın aldı

Microsoft, Nokia’yı satın aldı

Bir süredir kamuoyunu meşgul eden iddialar gerçek oldu ve Microsoft, Nokia’nın telefon birimini satın aldığını açıkladı.

Microsoft, Nokia’nın cihazlar ve servisler (cep telefonu üreten birim) birimini satın aldığını açıkladı. Toplamda 14.5 milyar lira (7.2 milyar dolar) değerindeki anlaşma sonucu Microsoft, Nokia’nın bu biriminin tamamına sahip oldu.

İlk ve önde gelen telefon üreticilerinden olan Nokia, 5.44 milyar Euro nakit ödeme ile Microsoft’un oldu. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre Nokia’nın tüm cihaz ve servis işletmesi, patent hakları ve Nokia harita servisi yapılan anlaşma ile el değiştirerek Microsoft’a satıldı. Ödemenin yapılabilmesi için Microsoft’un denizaşırı nakit rezervlerini kullanacağı gelen haberler arasında. Akıllı telefon pazarında Lumia modeliyle belli bir pay edinen Nokia’nın Microsoft’a geçmesiyle yazılım devi şirketin Pazar payını ve kârını büyütme hızında bir artış olması bekleniyor.

Ödeme gerçekleştikten sonra Nokia CEO’su Stephen Elop, Jo Harlow, Juha Putkiranta ve Chris Weber gibi bazı Nokia yöneticilerinin Microsoft’a transfer edileceği gelen haberler arasında. Toplamda 32.000 çalışanın Nokia’dan Microsoft’a transfer olması bekleniyor. Microsoft çalışanlarına gönderilen bir e-postada Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Elop’un Nokia çalışanlarıyla genişletilmiş ‘Cihazlar Takımı’nı yöneteceğini söylüyor.

Microsoft’un ezeli rakibi Apple’ın ise bu atağa karşı nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.