İşte Siri’ye sesini veren o kadın

İşte Siri’ye sesini veren o kadın

iPhone ve iPad’lerin Amerikada en çok kullanılan özelliklerden biri olan Siri’yi seslendiren kişi nihayet ortaya çıktı. Susan Bennett, CNN’e vrdiği röportajda Siri’yi kendisinin seslendirdiğini söyledi.

Siri’ye sorduğunuz soruların cevaplarını seslendiren kadın, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Susan Bennett adlı kadının Siri’nin sesi olduğunu, Apple henüz doğrulamadı. Ancak konunun uzmanlarına danışan CNN, Siri’deki ses ile Bennett’in sesinin birebir aynı olduğunu saptadı.

Sorduğunuz sorulara bazen oldukça isabetli cevaplar verebilen Siri, bazen de birbirinden alakasız sonuçları kullanıcılara aktarabiliyor.

Daha önce Allison Dufty adlı kadın da Siri’yi seslendirdiğini iddia etmişti. Televizyon programlarına çıkan ve çeşitli gazetelere de röportaj veren Dufty, gerçek Siri sesinin kendisinde olmadığının anlaşılması üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Kişisel internet sitesinden de bir açıklama yayımlayan Allison Dufty, Siri’deki sesin kendisine ait olmadığını itiraf etmişti. Dufty, yayımladığı yazıyı güncelleyerek Siri’deki orijinal sesin Susan Bennett’a ait olduğunu belirtti.

Siri’nin orijinal sesi olduğunu söyleyen Susan Bennett, spekülasyonların son bulması için kameralar önüne çıktığını duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.