Google Maps, iPhone’a geri döndü

Google Maps, iPhone’a geri döndü

İOS kullanıcılarının merakla beklediği Google Maps ile ilgili müjdeli haber sonunda geldi.

Google, yepyeni geliştirmeler içeren Google Maps uygulamasını iPhone ve iPad kullanıcıları için yayınladı.

iPhone ve iPad’lerdeki iOS 6 öncesi Maps uygulaması Google tabanlıydı ve çok iyi çalışıyordu. Fakat Apple,  iOS 6′ya geçerken kendi haritasını kullanmaya başladı. Apple Maps, Google Maps kadar başarılı olmadığı için bir çok sorun ortaya çıktı.
iOS 6 kullanıcılarının çoğu da Apple’ın Haritasından memnun kalmayınca, Google’dan ayrıca bir Harita uygulaması çıkartmasını beklediler. Bu beklenti nihayet gerçek oldu ve iOS’in vazgeçilmezlerinden olan Google Maps, sonunda bağımsız olarak App Store’daki yerini aldı.


iOS için Google Maps, iOS 5 ve önceki sürümlerde yer alan yerleşik uygulamaya göre yeni özelliklerle geldi. Bunlar arasında en dikkat çekici olanı sesli turn-by-turn navigasyon desteği. Google Android’de uzun süredir bu sesli navigasyon desteği sunmasına rağmen iOS’de buna yer vermiyordu. Apple’ın yerleşik Google Maps ile yollarını ayırmasındaki en önemli sebeplerden birisi de buydu.

Mekan araması yapabilme, StreetView, Navigasyon desteği. iOS için Google Maps, birçok App Store’da ücretsiz olarak yayınlanırken; bu mağazalar arasında şimdilik App Store Türkiye bulunmuyor. Fakat, uygulamanın Türkçe dil desteği sunuyor olmasından ötürü yakın zamanda App Store Türkiye’de yerini alması tahmin ediliyor.
Google Maps’in App Store mağazasına buradan ulaşabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.