Apple’dan 6 inçlik dev telefon geliyor

Apple’dan 6 inçlik dev telefon geliyor

Samsung’un akıllı telefon pazarında ard arda büyük atılımlar yapması, Apple’ı yeni bir hamle yapmaya mecbur bıraktı.

Akıllı telefon rekabetinde cihazlarının ‘çok pahalı’ algısını yıkmak için ucuz iPhone üretme kararı alan Apple, şimdi de 6 inçlik telefonlar üzerinde çalışıyor.

Telefonların boyutunun tabletlere yaklaşması, hem tablet hem de telefon olarak kullanılabilen ve ‘phablet’ adı verilen cihazların ortaya çıkmasına sebep oldu. En son Samsung, 5.7 inçlik Galaxy Note 3’ü tanıtarak bu alanda yeni bir atılım yaptı.

Yıllardır kendine özgü telefonlar çıkararak belli bir çizgiyi bozmayan Apple, Samsung’un bu hamlelerle pazar payını artırmasından sonra, bu segmente yönelik çalışma yürütmeye karar verdi.

Apple’ın bilinen çizgisinin dışına çıkışı ilk defa, 10 Eylül’de tanıtılacak olan iPhone 5C ile olacak. Apple, bu hamlesi ile ucuz telefon talep eden pazarlara ulaşmayı hedefliyor.

 

Apple’a gelen en büyük eleştirilerin ikincisi de iPhone ekranlarının diğer markalar kadar büyük olmaması. iPhone 4 ve 4S’lerde 4 inçlik bir ekranı tercih eden Apple, gelen eleştiriler üzerine iPhone 5’i 4.8 inç olarak tasarlamıştı. 10 Eylül’de tanıtılması beklenen iPhone 5S’in ekran boyutunun da yine 4.8 inç olması bekleniyor.

Ancak Apple, önümüzdeki aylarda 6 inçlik telefonu piyasaya sürerek, piyasadaki en büyük ekranlı telefona sahip olmayı planlıyor.

Apple’ın pazar payı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 19’dan yüzde 14’e düştü. Samsung’un payı ile yüzde 30’dan yüzde 32’ye yükseldi.

Samsung, akıllı telefon rekabetinde diğer şirketlerden bir adım daha önde görünüyor. En ufak çipten ekrana kadar telefonun tüm aksamlarını kendi tesislerinde üreten şirket, üretimin her aşamasını çok yakından takip edebiliyor. Ancak Apple, üretim aşamasında birçok parça tedarikçisi ile işbirliği yapıyor.

Apple’ın git gide kızışan rekabette böyle bir dezavantajının bulunması, telefonların maliyetini de arttırıyor.

 

Ekran boyutunu 6 inç’e çıkarmak isteyen Apple’ın önündeki en önemli sorun, ekranı büyütürken maliyetin de aynı oranda artması olarak görünüyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.