Matthew Kasırgası paniği sürüyor

Matthew Kasırgası paniği sürüyor

Matthew Kasırgası, Karayip ülkelerinden ABD’nin doğu kıyılarına ulaştı. Saatte 195 kilometre hızla ilerleyen kasırga Haiti, Küba ve Bahamalar’dan sonra Florida’yı vurdu.

Şiddeti 4’üncü kategoriden 3’üncü kategoriye indirilen kasırga, Florida’da şiddetli yağmur ve fırtınaya sebep oluyor.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, 10 yıldan sonra ABD topraklarını doğrudan vurma olasılığına sahip ilk kasırga olan Matthew nedeniyle elektriksiz kalan konut ve işyeri sayısı 800 bini buldu. Kasırganın, Florida’nın Atlas Okyanusu kıyısı boyunca ilerleyebileceği endişesiyle Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinde de olağanüstü hal sürüyor.

Kasırganın gözü şu anda Cape Canaveral Uzay Üssü’nün çok yakınında.

Kasırganın eyaleti doğrudan vurması durumunda etkilerinin ağır olacağını söyleyen Florida Valisi Rick Scott, bir buçuk milyon kişiye evlerini terk etmeleri çağrısı yaptı. Yaklaşık 22 bin Floridalı sığınaklara ve eyaletin batı kıyılarına gönderildi.

Yetkililer Georgia, Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde de kasırga üzerindeki kentlerinin boşaltılması uyarısında bulunuyor. Kıyı bölgelerde yaşayan Amerikalılar, kasırga öncesi süpermarketleri boşalttı; su ve gıda stokladı. Yetkililer, elektrik kesintilerine karşı yedek cep telefonu şarjları bulundurmalarını da istedi.

ABD ordusu, bölgeye takviye asker, paletli araçlar ve helikopter gibi acil durum donanımları gönderildiğini açıkladı. ​

Haiti’de yüzlerce kayıp var

Karayip Denizi’ndeki Haiti’de kasırgandan geriye yıkım kaldı. Yetkililer ölü sayısının 800’ü aştığını açıkladı. Ülkenin bazı bölgeleriyle iletişim sağlanamadığından ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler binlerce insanın evsiz kaldığı ülkede, gıda sıkıntısının baş gösterebileceği uyarısı yaptı. Komşu ülke Dominik Cumhuriyeti’nde de dört kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.