Mısır mahkemesi, İhvan’ın siyasî kolunu da kapattı

Mısır mahkemesi, İhvan’ın siyasî kolunu da kapattı

Mısır’da yüksek mahkeme, geçen yıl askerî müdahaleyle iktidardan indirilerek terör listesine sokulan Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketinin siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi’ni kapatma kararı aldı.

Ayrıca partinin tüm mal varlıklarının satılığa çıkarılması hükme bağlandı. Kararı veren hâkim Ferid Tanagu, partinin İhvan’la bağlantısının “milli birliği, toplumsal barışı, demokratik sistemi ve Mısır’ın milli güvenliğini” baltaladığını söyledi. Üst mahkemenin kararının nihai olduğu ve bir üst mahkemeye gitme ihtimalinin bulunmadığı belirtiliyor. Partinin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, mahkeme kararının “kinle” alındığı ve geçersiz olduğu söylendi. Açıklamada ismi belirtilmeyen parti yöneticisi, kararın temyize götürülemeyişini de eleştirdi. Bu yıl yapılacak olan parlamento seçimleri öncesinde verilen kararın, partinin seçimlere girmesini engellemeyi amaçladığı düşünülüyor.

86 yıllık sivil bir hareket olarak bilinen İhvan’ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi, 2011 yılında diktatör Hüsnü Mübarek’in geniş katılımlı halk hareketiyle devrilmesinin ardından kurulmuştu. Seçimle başa gelen partinin lideri Muhammed Mursi, iktidarının üzerinden geçen bir yılın ardından geçen yılın temmuz ayında askeri müdahale ile devrilmişti. Hâlen tutuklu bulunan Mursi hakkındaki davalar henüz sonuçlanmış değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.