Petrol fiyatı düştü, 50 bin kişi işinden oldu

Petrol fiyatı düştü, 50 bin kişi işinden oldu

Geçen yılı 98 milyar dolarlık rekor bütçe açığıyla kapatan Binladin Group kamu harcamalarında kısıtlamaya gideceğini açıklamıştı.

Şirket düşük seyreden petrol fiyatları sebebiyle 50 bin çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Suudi el-Vatan gazetesinin haberine göre Ortadoğu’nun en büyük inşaat şirketlerinden birisi olan Binladin Group, tamamı yabancı 50 bin çalışanının sözleşmesini feshetti.

İlişiği kesilenlere Krallığı terketmeleri için çıkış vizesi temin edildi.

Şirket’in 200 bin çalışanı var

Suudi Arabistan ekonomisinin iyi olduğu dönemlerde ülke genelinde birçok havalimanı, otoyol ve gökdelen projelerine imza atan dev şirketin 200 bin çalışanı bulunuyor.

Geçen yıl Eylül ayında Binladin Group’a ait vincin toz fırtınası sırasında Mescid-i Haram içine devrilmesi sonrası 107 hacı hayatını kaybetmiş ve mahkeme kararıyla dev şirketin yeni iş alması askıya alınmıştı. Binladin Group’tan işen çıkarmalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Riyad yönetiminin hazırladığı ‘İstihdam piyasası reformu’yla inşaat firmalarının yabancı çalışan işe alması hem zorlaştı hem de daha maliyetli bir hale geldi. Zira merkezi yönetim Suudi çalışanlara öncelik verilmesini amaçlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.