‘Çantanda bomba mı var’

‘Çantanda bomba mı var’

Georgia Eyaletinde, Gwinnett bölgesi Shiloh ortaokulunda Müslüman bir öğrenciye öğretmeni “Çantanda bomba mı var?” sorusu sordu.

13 yaşındaki kızının başına gelen bu olayın ardından açıklama yapan Abdirizak Aden, kimseye sorulmayan sorunun sırf Müslüman olduğu için ve başörtülü olduğu için bütün sınıfın önünde kızına sorulduğunu söyledi.

Hemen okula gittiğini ancak ilk gidişinde okul yetkilileri tarafından dikkate alınmadığını belirten baba, ikinci kez gidişinde müdür yardımcısı ve öğretmenle yaptığı görüşmede öğretmenin, “Bu sadece bir şakaydı” dediğini belirtti.

Fen dersinde birden bütün arkadaşlarının içinde bu şekilde bir soruya maruz kalan öğrenci, çok utandığını ve babasını arayarak eve gelmek istediğini belirtti.

Kızının bu olaydan dolayı çok üzüldüğünü belirten baba, “Biz Somalili Müslümanız ama aynı zamanda Amerikalıyız ve çocuklarımızın en az burada yaşayan diğer çocuklar kadar kişisel hakları var. Öğretmene bu günlerde Amerika’da neler olduğunun farkında olup olmadığını sordum ve hiçbir öğrenciye bu tür bir şaka yapamayacağını söyledim” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.