Georgia Meclis binasında Türk-Amerikan dostluk günü düzenlendi

Georgia Meclis binasında Türk-Amerikan dostluk günü düzenlendi

Geleneksel Türk Amerikan dostluk gününün 6. Çarşamba günü başkent Atlanta’daki Georgia Meclis binasında düzenlendi.
Geleneksel Türk-Amerikan Dostluk Günü, İstanbul Kültür Merkezi, Türk Amerikan Ticaret Odası (TACC) ile ABD’nin Güneydoğu Eyaletleri Türk Federasyonu’nun (TAFS) sponsorluğunda gerçekleşti. Programa milletvekilleri, senatörler, Georgia eyaleti Eğitim Bakanı ve Türk -Amerikan toplum üyeleri katıldı.

Senatör Donzella James konuşmasında,”Ben aslında çifte vatandaşım. Defalarca Türkiye’ye gidip oradaki güzelliklere dostluk ve misafirperverliklere şahit oldum. Aynı zamanda onursal Türk vatandaşıyım. Georgia’da ki Türk toplumunun buradaki kurumlarının yaptığı büyük katkıyı görüyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Senatör Nan Orack ise yaptığı konuşmada, ” Ben Türkçe konuşamıyorum. Ama sizler çok güzel ingilizce konuşuyorsunuz. Buraya kendi benliğinizle sağlıklı bir şekilde entegre olup buradaki aktif kurumlarınız ile toplumumuza her sahada yaptığınız katkıları yakından izliyor ve beğeniyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Milletvekilleri Tom Taylor, Mike Cheokas ve Senatör Valenciya Seay de konuşma yaptı. Senatör Seay konuşmasında iki kez katıldığı Türkiye gezilerini ve orada yaşadığı unutulmaz hatıralarını anlatırken mutlaka en kısa zamanda tekrar gitmek istediğini belirtti. Seay ayrıca gördüğü misafirperverlik kadar tarihi ve doğal güzelliklerle büyüleyici bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

0P5A9535

Milletvekili Mike Cheokas ise yaptığı konuşmada, Atlanta’da bulunan Türk toplumunun ve İstanbul Kültür Merkezi’nin yaptığı aktivitelerin toplum için öneminden bahsetti.

Programa katılan hat sanatçısı Necmi Aydın milletvekillerine isimlikler yazarken, Nilüfer Hacıosmanoğlu ebru sanatını uygulamalı olarak sundu.Programda meclis binasına kurulan masalarda ise Türk mutfağına ait oldukça zengin bir menü ikram edildi.

Program sonrasında açıklama yapan TAFS yönetim kurulu başkanı Vedat Akgün bugün yapılan programa gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ve katılan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Akgün ayrıca yaptığı konuşmada, “Georgia Meclisi bugün Türk-Amerikan günü dolayısıyla bize bir davet ve kucak açtı. Biz de temsil ettiğimiz kurumlar olarak bu davete sadece kurumlarımızla değil, topluma hizmet noktasında çok zengin programlar yapan ve çok güzel örnekler sergileyen faaliyetlerle de cevap veriyoruz. Atlantic Institute olarak inançlar, kültürlerarası diyalog çalışmaları. Toplumsal barış, toplumsal hizmet ve medya konularında katkıda bulunanlara her yıl ödül verilmesi. Konferanslar, paneller düzenleyip toplumdaki farklı kültür ve inançların birbirlerini tanımalarını sağlanması.Son 10 yıldır Georgia’da ortaokul ve lise öğrencilerine Georgia Eğitim bakanlığı ortaklığı ile Resim ve Kompozisyon yarışması  düzenlenerek başarılı olan öğrenci ve öğretmeleri Türkiye gezisi ile ödüllendirme. Embrace Relief olarak:Yardım faaliyetleri. Clarkston’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtımı ve bölgede meydana gelen afetler sonrasında yardım çalışmaları, Atlanta Community Food Bank (Aş evi) ve diğer kurumlarla ortak yardım çalışmaları. İstanbul Cultural Center olarak: Yeni gelen öğrenci ve işadamlarına oryantasyon eğitimleri düzenleyip destek vererek sağlıklı bir şekilde topluma entegre olmalarını sağlama. Türk kökenli ailelerin çocuklarına hafta sonu okulu ile eğitimler verme. TACC olarak:Buradaki işadamları ile Türk işadamları arasında irtibat ve diyalog networking kurma. Eğitim faaliyetleri ile yeni fırsat alanlarını tanıtıcı programlar yapma.İşadamlarına Georgiada yatırım yapmaları konusunda yardımcı olma. TAFS olarak:Türk -Amerikan toplumunun demokrasinin en önemli özelliği olan yönetme -seçim- sürecine aktif katılımda bulunmaları konusunda hatırlatmalar eğitimler vermesi ve böylelikle Türk toplumunun marjinal bir halde kalması tehlikesinin önüne geçilmiş olması” diyerek Türk-Amerikan toplumu olarak kurulmuş ve yıllardır faaliyet gösteren kurumların faaliyetleri ile Georgia eyaletine nasıl katkıda bulunduklarını örnekleri ile kısaca bilgi verdi.

 0P5A9495

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.