Rusya gıda ambargosunun Ukrayna’ya zararı 600 milyon dolar

Rusya gıda ambargosunun Ukrayna’ya zararı 600 milyon dolar

Rusya’nın Batı’ya uyguladığı gıda ambargosunu yılbaşından sonra Ukrayna’ya da uygulama kararı alması Ukrayna’yı harekete geçirdi. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya’nın yaptırımları uygulamaya koyması durumunda Ukrayna’nın yıllık zararının 600 milyon dolar olacağını ve bu konuda gerekli adımların atılacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Ukrayna Başbakanı Serbest Ticaret Bölgesi anlaşmasının 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesini beklediklerini belirtti ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yaptırımlarına hazırlandıklarını ifade etti. Yatsenyuk, “Rusya Federasyonu’nun olası bir ticari ambargo koyması durumunda 2016 yılında Ukrayna’nın bu ambargodan zararı 600 milyon dolar olacak” şeklinde konuştu.

Arseniy Yatsenyuk ayrıca Rusya’nın 2016’da yürürlüğe sokacağı ambargodan kaynaklanabilecek olası kayıpların belirlenmesini ve yaşanabilecek olumsuzlukların aşılmasını öngören bir plan oluşturması için Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nı AB ile birlikte çalışmak için görevlendirdi.

Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Ukrayna’nın Rusya karşıtı yaptırımlara dahil olması üzerine 1 Ocak’tan itibaren Rusya’nın Ukrayna’ya gıda ambargosu uygulayacağını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.