Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu teyit etti

Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu teyit etti

Uluslararası kredi dereclendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin notunu teyit etti, görünümü negatifte bıraktı.

S&P, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin ‘BB+’ olan uzun vadeli para birimi cinsinden kredi reytingini, negatif olan kredi reyting görünümünü ve kısa vadeli para birimi cinsinden kredi reytingi ‘BBB-/A-3’ olarak teyit etti.

S&P, açıklamasında ‘dış finansman kaynaklarının azalması ya da maliyetlerinin artması ile kuvvetler ayrılığında (hukukun üstünlü) bozulmalar yaşanması’ gibi alternatif senaryolarla görünümüm negatif olduğu ifade edildi. Kamu borcunun yönetilebilir bir seviyede kalabileceğin belirten S&P, sermayelendirilmiş bankacılık sisteminin dış şokları absorbe edebileceğini öngörüsünde bulundu.

S&P, önümüzdeki 12 ay içerisinde Türkiye’nin mali performansı ve borçlarının mevcut beklentilerden sapması halinde, 3’te 1 olasılıkla ülkenin notunu düşerebileceklerini ifade etti. Bunun yanında Türkiye Merkez Bankası (MB) dahil olmak üzere bağımsız kurumlara baskı uygulanmasının büyümeyi yavaşlatacağı ve notun düşmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Global ekonomideki belirsizlik ve Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) muhtemel bir faiz artışında ‘Türkiye’de de faiz artışına sebep olabileceği ve bu durumunda yabancı yatırımcının iştahını azaltabileceği’ tahmininde bulundu.

Pazar günkü seçimlere değinen kuruluş, AK Parti’nin tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin 2016-18 yılları arasında büyüme oranının yüzde 2,7 olacağını öne sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.