Polisin sevgilisini vurduğu anı Facebook’tan canlı yayınladı

Polisin sevgilisini vurduğu anı Facebook’tan canlı yayınladı

Polis, Minnesota eyaletinde bir siyahi vatandaşı daha vurarak öldürüldü. Olay anına tanıklık eden maktulün sevgilisi ise yaşananları cep telefonu üzerinden Facebook’ta canlı yayınladı.

Minnesota eyaletinde Çarşamba gecesi yaşanan olay kan dondurdu. Olayın videosu, milyonlarca insan tarafından izlendi. Yanında vurlan sevgilisinin görüntülerini ve polisin ateş açmasını Facebook’tan yayınlayan genç kadın ülkenin gündemini sarstı.

St. Paul şehri yakınlarından yaşanan olay üzerine Minnesota Valisi, ateş açan polis hakkında federal soruşturma başlatıldığını duyurdu.

* VİDEO ŞİDDET İÇERİKLİ, RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER İÇERMEKTEDİR!

Video görüntüsünde, polis dört el ateş açtığı Philando Castile’ye silahını doğrultmaya devam ettiği görülüyor. Bu görüntülerin milyonlarca insan tarafından seyredilmesi üzerine birçok protesto gösterileri başladı.

Salı günü de Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da da polisin 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir adamı öldürmesi ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Polisin yere yatırdığı Sterling’e 4 el ateş ettiği olayın videosunda görülüyor.

Dün gece yaşanan olayda polis durdurduğu araba içinde bulunan Castile’a ehliyetini vermesini istedi. Castile’nin ehliyet ve ruhsatını vermek için elini cebine götürmesi üzerine polis dört el ateş etti. Video görüntüsünde arabada yan koltukta oturan Castile’nin sevgilisi polise, “Bayım, ona dört el ateş ettiğiniz o sadece ehliyetini ve ruhsatını alıyordu” dediği görülüyor.

Kadın videoda ayrıca, vurulması öncesinde Castile’ın polise silah taşıma ruhsatı olduğunu ve bir silaha sahip olduğunu söylediğini belirtti.

Görüntülerde polis daha sonra kadını da araçtan çıkardığı görülüyor.

Emniyet yetkilileri olayın soruşturulduğunu açıkladı.

YERDE YATAN STERLİNG’E POLİS ATEŞ EDEREK ÖLDÜRMÜŞ

Salı günü yaşanan bir diğer olayda polisin ifadeleri ile çelişen yeni video görüntüsü ortaya çıktı.   

Görüntülerde, öldürülen Alton Sterling’in yerde etkisiz hale getirilmesine karşın iki polis memurunun ateş ettiği görülüyor.

* VİDEO ŞİDDET İÇERİKLİ, RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER İÇERMEKTEDİR!

Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da Salı günü yaşanan olayda Sterling adlı bir siyah adam polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Görüntülerde, iki polisin adamla itişerek tartıştığı sonrasında yere yatırdığı ve ardından da ateş ettikleri dikkat çekti.

Bu kayıttaki ateş seslerinin bir kısmı görüntüler başka yöne kaydığı sırada duyuluyor.

Birkaç saniye sonra da polis memurlarından biri, yerde göğsü kanlı halde yatan siyah adamın pantolonundan bir şey çıkarırken görülüyor.

Sterling’in ölümünün ardından Louisiana’da protesto gösterileri başladı.

ABD’de son dönemde siyahların polis tarafından öldürülmesi olayları büyük bir gerilim ve tartışmaya neden olmaya devam ediyor.

Ülkede yılda ortalama binden fazla kişi polisin ateş açması sonucu öldürülüyor. Bunların büyük bir bölümünü siyah Amerikalılar oluşturuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.