Saldırıya uğrayan Yahudi mezarlığına Müslümanlardan rekor bağış

Saldırıya uğrayan Yahudi mezarlığına Müslümanlardan rekor bağış

ABD’de yaşayan Müslümanlar, Missouri eyaletinde saldırıya uğrayan Yahudi mezarlığının onarılması için bir haftadan kısa sürede 110 bin dolar topladı.

Washington Post ile Christian Science Monitor gazetelerinde yer alan haberlere göre, Müslüman aktivist Tarık el Mesidi öncülüğünde başlatılan kampanyanın hedefi, mezarlığın onarılması için gerekli olan 20 bin dolar toplanmasıydı. Bu hedef rakama sadece 3 saat içinde ulaşıldı, daha sonrasında toplanan bağışların miktarı 110 bin doları buldu.

Tarık El Mesidi, son olarak yaşadığı Philedelphia’da evine birkaç kilometre uzaklıktaki Yahudi mezarlığının hedef alındığını öğrenir öğrenmez yardım etmek üzere aracına atladı ve olay yerine gitti.

“Yahudi kardeşlerimize yardım edelim”

Washington Post gazetesine konuşan Mesidi, yaklaşık 100 mezarın hasar gördüğü Mount Carmel Yahudi Mezarlığı’nda yardım için aralarında Müslümanlar’ın da olduğu her kesimden gönüllünün çalıştığını söyledi. Gördüklerinden çok etkilendiğini Facebook’taki paylaşımında aktaran Tarık El Mesidi, “Tüm Müslümanları, bu bağnazlık karşısında Yahudi kardeşlerimizin yanında durmaya ve destek olmaya çağırıyorum,” dedi.

Haham: “Müslüman ve Hıristiyan dostlarımız”

Bölge hahamı Yosef Goldman da Facebook mesajında, “Müslüman ve Hristiyan dostlarımız yardım ediyor. Amerika’daki inanç dünyasının ne kadar güçlü olduğunu görüyorum. Müslümanlara ve Yahudilere yönelik şiddet eylemleri bizi ancak güçlendir ve biraraya getirir,” dedi.

Müslüman karşıtlığı da artıyor

Missouri eyaletinin St. Louis kenti yakınlarında geçen haftasonu saldırıya uğrayan Chesed Shel Emeth Society mezarlığında 179 mezar taşı kırıldı, mezarlığa zarar verildi.

ABD’deki Yahudi toplumuna ait merkezler son aylarda saldırı ve bomba ihbarlarının hedefi oluyor. Sadece 2017’nin ilk iki ayında ABD’deki 26 eyalet ve Kanada’daki 53 Yahudi merkezi 68 saldırı ve tehdidin hedefi oldu.

Nefret suçlarını takip edip kaydını tutan The Southern Poverty Law Center, Müslüman karşıtı grupların sayısının 2015’te 34 olduğunu, bu sayının sadece 2016 yılında 101’e yükseldiğini bildiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.