Preet Bharara ‘kovuldu’

Preet Bharara ‘kovuldu’

Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın istifasını istediği 46 federal savcıdan en çok New York Güney Bölgesi Federal Savcısı Prett Bharara’nın ne yapacağı merak ediliyordu.

ABD Başkanı seçilmesinin ardından Donald Trump ile görüşen ve görevde kalmasını yönünde bir görüşme yapıldığını açıklayan Bharara istifa etmeyeceğini ifade etmişti.

Bharara bu açıklamasından bir gün sonra kişisel Twitter hesabından yaptığı duyuruda ‘kovulduğunu’ söyledi.

Bharara “İstifa etmedim. Dakikalar önce kovuldum. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı iş hayatımın sonsuza dek en büyük onuru olacak” diye yazdı.

Görevden alınan Bharara, Twitter hesabından yaptığı açıklamanın ardından New York Güney Bölgesi Başsavcılığının resmi internet sitesinde yayınlanan yazılı bir açıklama daha yaptı.Mutlak bağımsızlığın öneminin vurgulandığı açıklamada, Bharara çalışma arkadaşlarına veda edip teşekkür etti.

Baharara’nın yazılı açıklaması şöyle: “ Bugün, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı görevimden alındım. Ülkemde son yedi yıldır, ABD Savcısı olarak görev yapmak her ne yaptıysam yapayım veya ne kadar yaşadığım hiç önemli değil ama bu benim için meslek yaşamımın en büyük onurudur. Adalete ait bir özellik, mutlak bağımsızlıktır ve hizmet ettiğim her gün bu benim mihenk taşımdı. New York Güney Bölgesi Başsavcılığında birlikte çalıştığım, her biri müthiş bir kamu görevlisi ve adalet sağlama arayışı içerisinde olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu arkadaşlarım bundan sonra Başsavcı Vekili olan Joon H. Kim liderliğinde savcılıkta yaptıkları büyük işleri yapmaya devam edecekler.”

Preet Bharara Türkiye’de Reza Zarrab’ın tutuklanması ve mahkemeye çıkarılması ile bir anda gündeme gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.