New Jersey’de yaşayan müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti

New Jersey’de yaşayan müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti

New Jersey’nin Paterson şehrinde yaşayan Türk- Müslüman toplumu Kurban Bayramı namazını Ulu Camii’nde kıldı.

Sabahın ilk ışıkları ile camiye gelen Müslümanlar, bayram namazdan sonra Ulu Camii İmamı Mustafa Bahacan’ın hutbesini dinledi. Bahacan, bayramda insanların birbirini ziyaret etmesi gerektiğini ifade ederek “ABD’de yaşayan Müslümanların birbirlerini ziyaret etmesi çok önemli. Özellikle bayramlarda belli başlı insanların dışındaki tanıdık insanların da ziyaret edilmesi önemli. ABD’de yaşıyoruz, hayat yoğun olabilir, ama kendi dinimizin bize emredildiği gibi yaşamamız lazım. Bayramları bu anlamda iyi değerlendirmemiz gerekir.”dedi.

Cami cemaati hutbeden sonra birbirleriyle bayramlaştı. Ulu Camii Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yahya Taşpınar, cemaatin fazla olmasından dolayı bayram namazının 2, duruma göre 3 defa kıldıracak şekilde hazırlık yaptıklarını söyledi.

10 yıldır gurbette bayram kutladıklarını belirten Taşpınar “ Gurbette bayramlar hüzünlü geçse de, soydaşlarımızın camimizi doldurması bizi mutlu ediyor. Bayramlar çok güzel geçiyor, namazdan sonra kahvaltı da veriyoruz. Hep birlikte bayramı kutluyoruz.”diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.