Zimmerman savunmasında Trayvon’dan dayak yediğini idda etti

Zimmerman savunmasında Trayvon’dan dayak yediğini idda etti

Florida’nın Sanford şehrindeki evinden 26 Şubat’ta marke tatlı ile buzlu çay almak için çıkan ve yolu üzerindeki site içinden geçtiği sırada öldürülen Trayvon Martin olayında katil George Zimmerman’ın (28) savunması basına sızdırıldı. Zimmerman’ın polise verdiği ifade de Trayvon’un kendisini yumrukladığını, tekmelediğini idda etti. Zimmerman yine Trayvon’un silahını almaya çalıştığı sırada kendisinin hızlı davranarak savunma amacıyla vurmak zorunda kaldığını kaydetti.  

Orlando Sentinel isimli internet haber sitesinde yer alan makalede, Zimmerman, olayda ırkçı bir yaklaşımın değil Trayvon’un kendisine saldırmasının neden olduğunu öne sürdüğünü yazdı. Haberde Zimmerman, 17 yaşındaki Trayvon’un kendisine yumurkla vurduğu, yere düştüğü anda tekmelediği ve kafasının yere çarpmasıyla sarsıldığı, hatta silahını almak için uzandığında kendisinin hızlı davranarak maktulü vurmak zorunda kaldığını söylediğini yazdı.

Polis, Orlando Sentinel de çıkan haberi doğrular iken, web sitesinde yer alan makale ile Zimmerman’ın savcıya verdiği ifade arasında tutarlılık olduğunu söyledi. George Zimmerman’ın annesi Latin kökenli babası ise Amerikalı ve kendisini beyaz Latin Amerikalı olarak tanımlıyor. Buna karşılık Zimmerman’ın öldürdüğü Trayvon Afro-Amerikanlı boşanmış bir çiftin çocuğu.

Zimmerman’ın tutuklanmasını isteyenler olayın temelinde ırkçılık olduğunu savunuyor. Irkçılık tezini işleyenleri Trayvon’u öldürmeden önce polisi arayan Zimmerman’ın ifadeleri de doğruluyor. Zimmerman, 911’i arayarak, ‘‘kapşonlu’’ birini takip ettiğini ve ‘‘Görününümü kötü biri olduğunu gösteriyor’’ ifadeleri savunmasını yalanlar nitelikte. Zimmerman savunmasında Trayvon’u belli süre takip ettiğini kabul ediyor ancak sonra bundan vazgeçtiği sırada Martin’in arkasında yaklaşarak salırdığı verdiği ifade de yer alıyor. Fakat Zimmerman’ın bu iddiasını da Trayvon’un Zimmerman tarafından takip edilidği sırada kız arkadaşı ile yaptığı telefon konuşması yalanlıyor. O telefon konuşmasında Trayvon, kendisini birisinin takip ettiğini, kaçar ise (kız arkadaşının teklifi üzerine) suçlu olarak alğılancağından hızlı yürümesi gerektiğini söylediği kayıtlarında yer alıyor.

VALİ OLAYDA HIZLI KARAR VERİLMEMESİNİ SALIK VERDİ

Florida Valisi Rick Scott, iki milyondan fazla  insanın imzaladığı ve Zimmerman’ın hapse atılması yönüde yürütülen imza kampanyasına karşın olayın acil şekilde değil doğru bir halde karara bağlanması gerekitğini söyledi. ‘‘Adaletle karar verilecektir’’ diyen Scott, ‘‘Hepimizin isteği de budur’’ dedi.
Vali, olaya bakan eyalet avukatı Norman Wolfinger’ın davadan kendi isteği ile çekildiğini yerine ise Florida savcısı Angela Corey’in bakacağı bilgisini de doğruladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.