Yine yeniden eşarp

Yine yeniden eşarp

Uzun süredir bir şal modası vardı. Özellikle genç başörtülüler hiç eşarp örtmemeye başlamıştı. Ama eşarplar yeniden şala galip geldi. Ancak ne dokuları aynı ne de bağlanış biçimleri eskisi gibi.

Hermes’in 13 Şubat’ta mağazalarında satışa sunulacak yeni eşarp koleksiyonunu gördünüz mü bilmiyorum! Doğal indigo boyalarla hazırlanan 4 parçalık bu kapsül koleksiyon tıpkı diğerleri gibi göz alıcı görünüyor. Birçok eşarp firması bu modelleri çoktan taklit etmiştir bile, hatta yakında sosyete pazarlarında da görmeye başlarız. Ancak bahse konu bu eşarpların fiyatları binlerce liralarla ifade ediliyor. Fark etmez, 13 Şubat’ı sabırsızlıkla bekleyen müstakbel tüketiciler sıraya girmeyi ihmal etmemiştir. Ne yazık ki birçok insan hâlâ eşarbın markasına haddinden fazla önem veriyor.

Özellikle ilk kez ithal bir eşarp alınacaksa mümkünse monogramlı olanlar tercih ediliyor. Bu yüzden Louis Vuitton’un monogramlı modeli ile Burberry’nin kareli eşarbı en çok satanlar arasında. Hal böyle olunca yerli firmalar da bir süredir monogramlı modelleri piyasaya sürüyor. Yine de marka bağımlıları tarafından en çok tercih edilenler ithal eşarplar. Bu kitle sırf ithal eşarplarda twill ipek kullanıyor diye twill ipek haricinde başörtüsü kullanmıyor mesela. Geçtiğimiz günlerde sohbet ettiğim bir eşarp ve şal üreticisi bu durumdan oldukça şikâyetçiydi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.