Yalçın Doğan Washington Post ilanını çarpıttı

Yalçın Doğan Washington Post ilanını çarpıttı

Yalçın Doğan’ın Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde 28 Mart’ta kaleme aldığı ‘‘Generallerin gazetelere ilanı’’ başlıklı yazısında verilen bir ilanı çarpıttığı görüldü. İran ile savaşmadan sorunun çözülmesi yönünde Washington Post gazetesine ilan veren bir grup emekli askeri hala görevde diye tanımlayan Doğan’ın olayı çarpıtması dikkat çekti.

Verilen ilanda emekli olmadan önce son olarak hangi mevkide bulundukları ve rütbeleri açıkça belirtilen generalleri Yalçın Doğan yazısında ‘‘Gazeteye ilan vererek Obama’yı uyaranlar ise,  yine o gezegendeki generaller. Hayır hayır, emekli filan değil, halen görevde bulunan generaller’’ diye yazmıştı.

Doğan köşesinde emekli generallerin verdiği ilanı Obama’ya karşı olduğunu savunuyor. Ancak Washington’da durum hiç de Doğan’ın iddia ettiği gibi olmadığı görülüyor. Emekli askerler verdikleri ilan ile, İran’ın nükleer çalışması ile ilgili  sorunun diplomatik yoldan çözümünü isteyen Başkan Barack Obama’ya karşı tam destek anlamını taşıyor. İlan Washington’da Obama yerine İran ile Amerika’yı savaşa sokmaya çalışan pro-İsrail lobilerine karşı atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.  

Doğan köşesinde yalnızca askerlerin emekli olup olmadığını değil verilen mesajı da abarttığı görülüyor. Doğan köşesinde ilanın sanki başlığı gibi verdiği; “SİZİ İran’la savaş baskısına karşı direnmeniz için uyarıyoruz” diye veriyor.  Washington Post gazetesinde çıkan ilanın başlığı ise, ‘‘Sayın Başkan; İran ile savaş seçeneğine hayır deyin’’ ifadesi yer alıyor. Doğan’ın ileri sürdüğü ‘uyarı’ ise ilanın en altında yer alan cümlede sarf ediliyor.
Doğan’ın köşesinde ifade ettiği savaşın Amerikan ekonomisinin motoru olduğu iddiasını da Yale Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl yaptığı araştırma yalanlıyor. Doğan yazısında ‘‘Savaş Amerikan ekonomisinin lokomotifi. Ne kadar savaş olursa, tüketim ne kadar artarsa, Amerikan Halkı o kadar refaha kavuşuyor’’ ifadelerinin aksine Yale Üniversitesi hazırladığı raporda Afganistan ile Irak savaşının ülkeye maliyetinin 4 trilyon dolar bulduğunu yazmıştı. Bu maliyet içerisinde Yale Üniversitesi insan kayıplarını eklememişti.

İlanı ve Yalçın Doğan’ın yazısını okumak iseteyenler aşağıdaki linklerden ulaşabilir.
Yalçın Doğan’ın yazısı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20220314.asp
İlan’ın orjinali: http://www.liveleak.com/view?i=ee0_1331308547

LiveLeak-dot-com-3acb0ecf64b8-washington-post-ad-11.jpg.resized

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.