Uçak kabin memurlarının size söylemedikleri

Uçak kabin memurlarının size söylemedikleri

Yakın bir zamanda Reader’s Digest’te okuma fırsatı bulduğum bir kaç yazı siz uçakta koltuğunuza oturmuş seyahat ederken kabin görevlilerinin size söylemediği kurallarla ilgili önemli noktalara değiniyordu. Uçuş deneyimine güzel bir bakış açısı olduğunu düşündüm ve sizinle paylaşmaya karar verdim. Çoğu kendiliğinden anlaşılıyor ama teyit etmek her zaman iyidir.

İster inanın ister inanmayın, kabin görevlileri Tetris oynamayı sevmezler. Bagajınızı başınızın üstündeki bölümden dışarı çıkacak şekilde yerleştirirseniz sığmaz. Kabin görevlileri gelip bagajları düzenleyerek sizin çantanıza da yer açabilirler mi diye bakabilirler tabi, ama onların sizin sebep olduğunuz matematik problemlerini çözmekten daha başka işleri var.

Size kahve getirildiğinde bir sonraki soru genelde ‘krema ve şeker?’ dir. Kabin görevlilerinin yabancı olmadığı bir durummuş bu soruya ‘Efendim?’ diye cevap verilmesi. Bir düşünün ama, bir bardak kahve servisininin ardından hangi soru gelir genelde? Sorulardan bahsetmişken, kabin görevlileri lazım olanlar dışında size özel malzeme taşımazlar. Bebeğiniz mi var? Bebek bezi getirin. Şeker hastası mısınız? İğnenizi getirin. İlaç mı lazım? Getirin! Kabin görevlileri size geçici bebek bezi yapmakla ya da dahili telefonla diğer yolcularda fazla olup olmadığını sormakla yükümlü değildir. Unutulmaması gereken bir şey de kalem. Yurtdışı seyahatine çıkıyorsanız daha da önemli bu. Kabin memurlarının fazladan 400 küsür kalemi yok. O yüzden lütfen kendi kaleminizi götürün.

Yolcular rahatsız edici olabilir, hepimiz biliyoruz. Olabildiğince sessiz olmaya çalışın (horlamamak için elinizden geleni yapın!) ve tırnaklarınızı kesmek gibi kişisel işlerinizi uçakta görmemeye çalışın. Yolcular birbirini şikayet etmeye bayılır ama şunu unutmamak lazım ki kabin görevlisi bebek bakıcısı değildir!

Onları rahatsız eden başka davranışlar da var ve çoğunluğu tuvaletlerin kullanımıyla alakalı. İlk olarak, kapısını açmak o kadar da zor değil, sadece itin. İkincisi, tuvaleti işgal itmeyin. Üçüncüsü de, kim pes edip yol verecek diye beklemek yerine kalkmak için yemek servisinin bitmesini bekleyin.

Not: Bu yazı ‘Good Life Review’ adlı sitede yer alan ‘What Flight Attendants Won’t Tell You’ başlıklı yazıdan tercüme edilmiştir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.